Topošo katoļu priesteru grupa „Semināristi” izdevusi pirmo mūzikas albumu

Grupa “Semināristi” radās aptuveni pirms diviem gadiem. Kā pastāstīja Jelgavā kalpojošais priesteris Ingmārs Zvirgzdiņš, bijušais grupas dalībnieks, ideja par tās tapšanu bija jau sen, jo daudzi semināristi spēlēja kādu instrumentu, dziedāja, bet nebija neviena, kas uzņemtos iniciatīvu. Tad Rīgas Garīgajā seminārā iestājās Pēteris Skudra, kas rītdien, 7. jūnijā, tiks iesvētīts par priesteri. „Viņš šo lietu paņēma savās rokās un līdz šodienai nelaiž vaļā,” teica I. Zvirgzdiņš.

 

P. Skudru iedvesmoja fakts, ka vairāki semināristi aizrautīgi kaut ko darīja mūzikas jomā. Piemēram, tagadējais Liepājas priesteris Edijs Silevičs, mācoties seminārā savam priekam sacerēja mūziku, savukārt Māris Veliks nāca no mūzikas aprindām un arī studiju laikā spēlēja ģitāru. 2012. gada janvārī grupa sanāca kopā un pirmā lielākā uzstāšanās bija jau aprīlī, kad Rīgas Svētā Jēkaba katedrālē nospēlēja M. Velika sacerētos Svētās Mises dziedājumus.

 

Pie instrumentiem grupa vispirms tika ar toreizējā semināra inspektora, tagadējā Liepājas bīskapa Viktora Stulpina gādību. Viņš sarūpēja vecus instrumentus un aparatūru. „Mums bija saplīsis bass un bungas ar statīviem no vecām lampām,” atminas P. Skudra. Tikai pēc tam tika uzrakstīts projekts Vācijas katoļu organizācijai „Bonifatiuswerk”, kura finansiāli atbalstīja instrumentu un jaunas aparatūras iegādi.

 

Pērn radās doma ierakstīt albumu. Sākumā tās bija 10 dziesmas, bet, rakstot disku, radās vēl sešas dziesmas, kas arī iekļautas diskā. Dziesmu mūzikas un dažu tekstu autori ir semināristi. Pārējiem skaņdarbiem izmantoti liturģiskie, Svēto Rakstu teksti, kā arī mātes Terēzes, Andreja Eglīša un Leonīda Breikša dzeja. Viņš norādīja, ka disks ir dāvana Rīgas Garīgajam semināram – iegādājoties to, ikviens atbalstīs semināra uzturēšanu.

 

Semināristus sveica Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs, kurš uzsvēra, ka semināristiem nav jājūtas kā zvaigznēm, jo ansambļa uzdevums ir ticības liecība, Evaņģēlija un Dieva Valstības vēsts nešana. Arī citi sveicēji vēlēja drosmi un prieku darboties tālāk.

 

Diska prezentācijas pasākumā grupa pateicās vairākiem priesteriem un draudzēm, grupai „Ex animo”, „Mieram tuvu”, kas nodarbosies ar diska izplatīšanu veikalos un draudžu grāmatu galdos, mūziķiem Tarasam Kuzmenko un Ārijam Ādamsonam, skaņu inženieriem un ierakstu studijām, Vācijas katoļu organizācijai „Bonifatiuswerk” un citiem.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar