Top baznīca Bruknā

Kopienas vadītāja priestera Andreja Mediņa ideja, vadība, kopienas cilvēku un brīvprātīgo darbs. Darbs un lūgšana.  Kopienas cilvēki to paveica, nojaucot savu veco dzīvi un ceļot jaunu pa ķieģelītim, akmenim katru dienu.

2011. gada 31.maija naktī tika izrakta būvbedre, sākta pamatu būve. Jau 16. jūlijā jaunievēlētais arhibīskaps Zbigņevs Stankēvičs iesvēta pamatus, ieliek kapsulu ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. Tiek gādātas akmeņu un fibobloku kravas, kalti akmeņi ārsienām.

2012. gadā jaunceļamās baznīcas sienas Bruknā ir uzmūrētas 8m augstumā, ielieta melnā grīda, kā arī 4 pusvelves un 4 kupolvelves. Iesākta ārsienu apmūrēšana ar izkaltajiem akmeņiem. 2012. gada 16.augustā pacilātā noskaņā notiek pirmais labdarības koncerts “Uzcel savu baznīcu!”

2013. gadā  uzcelta baznīcas 2. stāva daļa, ielietas  4 pusvelves un 4 kupolvelves. 2013. gada 24. augustā Bruknas muižas gleznainajā dārzā notiek otrais labdarības lielkoncerts “Uzcel savu baznīcu!”, kurš nu jau ir kļuvis par tradīciju.

2014. gadā sākas baznīcas iekšdarbi – ievilkta elektrība, veidots apmetums, slīpētas sienas, izveidots un uzlikts centrālais kupols. Trešais labdarības koncerts 2014. gada 6. jūlijā ir gaidīts un aicināt aicina labas gribas ļaudis no malu malām.

Baznīca tiek celta par Latvijas iedzīvotāju saziedoto naudu. Celtniecības darbus veic Bruknas kopienas iemītnieki – atkarībās esošie. Visi darbi tiek veikti pašu spēkiem, neizmantojot tehniku.

Foto: publicitātes

1

TOP Komentāri

avatar
1 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Marija Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Marija
Viesis
Marija

Ļoti skaisti un iespaidīgi skati!!!