TOP-5 vietas Rīgā, kur notiek bezmaksas treniņi svaigā gaisā

Līdz ar siltā laika iestāšanos, kļūst arvien lielāka interese par sporta treniņiem brīvā dabā – kāds izvēlas doties uz tuvāko parku, lai izmēģinātu spēkus, trenējoties uz pievilkšanās stieņiem, kāds bezrūpībā izraujas no pilsētas steigas un dodas atelpas skrējienā gar jūras malu, savukārt citi vēl nav pārstājuši trenēties sporta zālē. Sporta zīmola 4F aptaujas dati liecina, ka 56% respondentu nodarbojas ar sportu vairākas reizes nedēļā, bet 15% – katru dienu. Tiem, kuri līdz ar vasaras iestāšanos vēlas nodarboties ar sportu ārpus mājām vai ierastās sporta zāles,  2017. gada Eiropas čempions skrituļslalomā Miks Zvejnieks iesaka 5 motivējošākās vietas ideālam treniņam.

 Siltie laika apstākļi sniedz iespēju nodarboties ar sportu svaigā gaisā ne tikai individuāli, bet arī piedalīties bezmaksas (vai par nelielu samaksu) grupu treniņos, kurus regulāri vada augsti kvalificēti treneri.

Grīziņkalna parks. “Lai arī parks netiek uzskatīts par oriģinālu vietu, toties tā infrastruktūra ir piemērota dažāda veida treniņiem,” stāsta slēpotājs M. Zvejnieks, piebilstot, ka vasaras periodā pats aktīvi strādā pie fiziskās formas uzturēšanas, piedaloties dažāda veida sporta nodarbībās. Jāpiebilst, ka Grīziņkalnā notiek daudz bezmaksas treniņu, piemēram, pašvaldības piedāvātie, ar kuriem var iepazīties sportoriga.lv mājaslapā. Par nelielu samaksu treniņus vada sporta entuziasts un fitnesa nometņu organizators – Kristaps Vilde, sniedzot arī bezmaksas seminārus par veselīgu dzīvesveidu. Protams, ne visiem ir iespējas un vēlēšanās trenēties šajā parkā, jo īpaši tiem, kuri dzīvo vai strādā citā pilsētas galā, tādēļ speciāli viņiem – nākamais punkts.”

Viesturdārzs. Sportists uzskata, ka šis parks ir piemērots tiem, kuri lielāko dienas daļu pavada pilsētas centrā: “Viesturdārzs – tā ir skaista vieta klusajā centrā, kur iespējams veikt skriešanas treniņus un vingrinājumus, nodarboties ar jogu vai pilatēm, un pat aerobiku.” Otrdienās un ceturtdienās tur notiek bezmaksas treniņi.

Ķīpsalas pludmale. Lai arī šī vieta nav salīdzinoši plaša, toties tās atrašanās ir pilsētas centrā, kas nozīmē ērtu satiksmi. Šo vietu ir novērtējuši “krosfiteri”, kur netālu atrodas viņu nodarbību zāle. “Lai nemērotu tālus attālumus no darba uz treniņvietu, šī ir piemērota vieta treniņiem brīvā dabā – mīkstās smiltis un skats uz Daugavu ir perfekta kombinācija ikvienam treniņam – skriešanai, aerobikai vai vienkārši volejbola spēlei draugu lokā. Pēc treniņiem šeit ir iespējams izbaudīt lielisko skatu uz upi, atpūšoties pludmalē vai tur esošajā kafejnīcā,” komentē Miks.

Uzvaras parks, Imantas meži un Mežaparks. Eiropas čempions skrituļslalomā ir pārliecināts, ka Rīgā nav labākas vietas braukšanai ar skrituļslidām par Uzvaras parka teritoriju. “Šis parks ir tikpat labi piemērots skriešanai un braukšanai ar velosipēdu, arī šeit līdz pat septembra beigām notiek grupu treniņi. Nav šaubu, ka Imantas meži un Mežaparks ir laba vieta treniņiem. Piemēram, Anniņmuižas parkā noris Latvijas skolēnu skriešanas svētki, tāpat tur ir arī pievilkšanās stieņi un piemēroti apstākļi lieliskam treniņam. Regbija cienītāji noteikti novērtēs laukumu, kurš izvietots blakus parkam. Savukārt Mežaparka burvībai reklāma nemaz nav nepieciešama,” stāsta 4F sporta zīmola vēstnesis.

Bolderājas pludmale. Skriešanas entuziastiem Rīgā ir ne mazums piemērotu vietu: parki, stadioni – to lielais skaits un iespējas trenēties blakus dzīvesvietai. Savukārt viena no skaistākajām vietām skriešanas treniņiem ir Bolderājas pludmale. “Ja jums patīk skriešana, tad labāk ir dodiet priekšroku tādam segumam, kas saudzē locītavas, piemēram,  smiltis, oļi, meža takas. Asfalts var būt traumatisks. Turklāt, izvēloties skriešanas maršrutu, kas atrodas tālāk no autoceļa un automašīnu radītā gaisa piesārņojuma, jūs saudzējat savas plaušas. Turpat, Bolderājas pludmalē, reizi nedēļā notiek bezmaksas treniņi (skatīt: sportoriga.lv) un vairākas reizes nedēļā par nelielu samaksu grupu treniņus vada pieredzējušais treneris Kristaps Ence.”

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar