TOP 5 gadījumi, kad mazāks ir labāks nekā liels

Ne vienmēr „liels” nozīmē „labāks”. Reizēm miniatūrisms un kompaktums uzskatāms par pārākumu vai iezīmi, kas piešķir unikalitāti. Uzzini par gadījumiem, kā nelieli izmēri kļūst par pozitīvu iezīmi, bet unikāli „sīkuči” iegūst lielāku popularitāti nekā standarta un lielizmēra.

Miniatūrā pils „Molly’s Lodge”

Lielbritānijas Varvikšīras grāfistē esošā senlaicīgā pils “Molly’s Lodge” iekļauta Anglijas mantojuma sarakstā un oficiāli atzīta par Lielbritānijā mazāko pili. Tās nosaukums tulkojumā nozīmē „Mollijas namiņš”, bet pils izvietota ceturtdaļhektāru lielā laukumā blakus Longkomptonas ciematam.

„Molly’s Lodge” 1830. gadā uzbūvēja arhitekts Edvards Blors, kurš būvējis arī karalienes Viktorijas Bakingemas pili. Vēl pavisam nesen miniatūrā pils tika izlikta pārdošanā, un jebkurš interesents ar 550000 sterliņu mārciņām kabatā var to iegādāties.

Pīters Dinklidžs

Seriāla „Troņu spēle” zvaigzne, kurā iemīlējušās miljoniem sieviešu visā pasaulē, neizceļas ar garu augumu. Dinklidžam ir iedzimta saslimšana – ahondroplāzija, kas izraisa liliputismu. Viņa augums ir 135 cm. Neskatoties uz to, harizmātiskais Dinklidžs nešaubīgi tiek uzskatīts par vienu no mūsdienu spilgtākajiem, veiksmīgākajiem un iemīļotākajiem aktieriem.

Kopš 2011. gada viņš filmējas kanāla HBO televīzijas seriālā „Troņu spēle”, kas ir Džordža Mārtina romānu sērijas „Dziesma par ledu un uguni” ekranizācija, atveidojot vienu no galvenajiem personāžiem Tīrionu Lannisteru. Par savām atveidotajām lomām aktieris saņēmis divas „Emmy” balvas, „Zelta globusa” balvu, kā arī ticis nominēts ASV Kinoaktieru ģildes balvai.

MINI Cooper

Mazais, ātrais un emocionālais MINI Cooper jau sen mūsdienu pilsētā kļuvis par stila un pārvietošanās leģendu. Ražotājs pastāvīgi pilnveido klasiskā MINI tēlu atbilstoši mūsdienu dzīves prasībām – viens no šobrīd populārākajiem modeļiem ir MINI Cooper S 5- durvju versija.

„Apvienojot sevī visas MINI raksturīgās īpašības, palielinot durvju skaitu un kājām un galvai paredzēto vietu, automobilis joprojām saglabā savu kulta statusu, taču tagad tam ir piecas durvis un lielāks plašums. Tas pilnībā var būt ģimenes automobilis, nezaudējot savu vienreizējo vadāmību,” norāda „Inchcape Motors Latvia” MINI zīmola vadītājs Jānis Cunskis.

Andoras hercogiste

Andora ir viena no Eiropas pundurvalstīm, kas atrodas austrumu Pirenejos starp Franciju un Spāniju. Andora, kas kādreiz bija izolēta valsts, šobrīd ir pārtikusi, galvenokārt pateicoties tūrismam. Lielu popularitāti ieguvusi Andoras kalnu slēpošanas sezona, kas ilgst no decembra sākuma līdz aprīļa vidum.

Andora atrodas beznodevu tirdzniecības zonā, kas sniedz iespēju iegādāties dažādas preces ar 25-40% atlaidi salīdzinājumā ar precēm Spānijā un Francijā. Valsts citu starpā atšķiras ar savu unikālo faunu – Andoras savvaļā dzīvo mežacūkas, kalnu kazas, Pireneju kalnu kazas, bet mežos mīt caunas, lapsas, vāveres, kurmji un Pireneju bizamžurkas.

Mini cūciņas

Neliela auguma mājas cūka vai mini cūka, kas tiek turēta kā dekoratīvs mājdzīvnieks, mūsdienās ieguvusi milzīgu cienītāju pulku visā pasaulē. Mini cūkas saimnieki rīdzinieki Elīna Puriņa un Dobrosvets Pogodins saka: „Mūsu cūku sauc Ļova. Viņš ir gadu vecs, un mēs viņu iegādājāmies gluži spontāni. Latvijā mini cūku iegādāties ir sarežģīti, mēs savu atradām zooloģiskajā dārzā netālu no Ventspils, kur nesen bija piedzimuši sivēni.”

Īpašnieki skaidro, ka Ļova ir ļoti aktīvs un pieprasa vairāk uzmanības nekā daudzi citi mājdzīvnieki. Viņam ļoti patīk piedalīties visās aktivitātēs, skriet un griezties. Viņš spēlējas ar papīriem un apaviem. Mini cūka nokārtojas ārpus mājokļa, bet, kad saimnieki ir ilgi darbā, uz higiēniskā paklājiņa kā kucēns. Pie mīnusiem var minēt to, ka viņu nedrīkst ilgi atstāt nepieskatītu, jo ne visi cilvēki ir gatavi mājās skumstošas mini cūkas aktivitātēm, uzsver saimnieki.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar