Teju 39% iedzīvotāji Līgo svētku svinībām atvēlēs 21-40 eiro

Savukārt 22% respondentu svētkiem atvēlēs līdz 20 eiro, tikpat daudz jeb 22% plāno tērēt 41-60 eiro, bet 17% svētkiem iecerējuši tērēt vairāk nekā 61 eiro.

Lielākā daļa jeb 79% iedzīvotāju svētkiem visu nepieciešamo plāno iegādāties dažas dienas pirms svētkiem, 13% iepirkšanos atliks uz Līgo dienu, 5% jau lielāko daļu svētkiem iegādājušies pagājušajā nedēļas nogalē, bet vēl 3% respondentu norādīja, ka iepirkšanos veiks tad, kad būs laiks.

“Jau kopš pagājušās nedēļas veikalos varam novērot, ka iedzīvotāji pamazām sāk gatavoties svētkiem, jo iepirkumu groziņos biežāk tiek likti dažādi grila piederumi, teltis, piepūšamie matrači. Savukārt šonedēļ iedzīvotāji arvien vairāk sāk iegādāties svētkos ierastos pārtikas produktus, kā sieru un alu. Ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, prognozējam, ka vislielākais pārdošanas apjomu pieaugums sagaidāms dienu pirms svētkiem – ceturtdienas pēcpusdienā -, kad pēc darba iedzīvotāji dosies uz veikaliem, lai iegādātos visu svētkiem nepieciešamo, kā arī 23.jūnija dienas pirmajā pusē,” novērojumos dalās “Maxima Latvija” Biznesa analītikas departamenta direktore Zane Kaktiņa.

Siera, alus un šašlika uzvaras gājiens

“Šogad jūnijā, salīdzinot ar jūniju pērn, alus pārdošanas apjomi ir nedaudz pieauguši, taču vislielākie pārdošanas apjomu rekordi būs rīt un parīt, kad iedzīvotāji steidz iegādāties svētkiem raksturīgos dzērienus. Vispopulārākais alus “Maxima Latvija” veikalos jūnijā ir gaišais “Tērvetes” alus. Jāpiemin, ka bezalkoholiskā alus pārdošanas apjomi jūnijā, salīdzinot ar pērnā gada jūniju ir pieauguši par 13%. Prognozējam, ka šonedēļ bezalkoholiskā alus pārdošanas apjomi varētu pieaugt vēl vairāk, jo iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka šo produktu iedzīvotāji savos iepirkumu groziņos visvairāk liek tieši pirms brīvdienām un Līgo svētkiem,” turpina Z.Kaktiņa.

Savukārt šašlika pārdošanas apjomi veikalos šogad jūnijā, salīdzinot ar pērnā gada jūniju, pieauguši par 4%. 

Arī aptaujas dalībnieki minēja, ka teju katram svētku galdā būs siers, šašliks, pīrādziņi, dārzeņi un augļi, bet no dzērieniem – alus, kvass un sulas. Teju piektdaļa respondentu norādīja, ka svētkos dzeršot bezalkoholisko alu.

Aptauja par svētku svinēšanas paradumiem bija izvietota “Maxima Latvija” mājas lapā laika posmā no 8.jūnija līdz 20.jūnijam, un tajā kopumā piedalījās 1539 respondenti.

 

TOP Komentāri

avatar