Svētceļnieki dodas uz Skaistkalni, lai lūgtos par ģimenēm

Divdesmit divi svētceļnieki no Jaunjelgavas izgāja šodien, 1. maijā, tūlīt pēc rīta Svētās Mises. Par svētceļnieku grupu atbildīgs Rīgas Sv. Jēkaba katedrāles vikārs Renārs Birkovs. Kopumā paredzēts trīs dienu laikā veikt 52 km, nesot visu nepieciešamo mugursomās, bet pa nakti paliekot skolu telpās. Pirmajā dienā paredzēts veikt pusi no paredzētā ceļa – 26 kilometrus. 1. maija vakarā svētceļnieki pārnakšņos Valles vidusskolā, bet 2. maijā pēc 13 km gara ceļa Kurmenes pamatskolā. Svētdien, 3. maijā, svētceļniekiem atliks doties vēl 13 km, lai pirms dievkalpojuma sasniegtu galamērķi – Skaistkalnes baznīcu. Svētceļnieki ceļā īpaši lūgsies par Latvijas ģimenēm.

Savukārt no Jelgavas svētceļnieki ceļā devās jau 30. aprīlī. Par grupu atbildīgs ir Jelgavas draudzes vikārs, diecēzes jauniešu kapelāns Jurijs Gorbačevskis.

Arī šogad svētku Svēto Misi svētdien, 3. maijā, plkst. 12 svinēs Jelgavas diecēzes bīskaps V.E. Edvards Pavlovskis.

Skaistkalnes Romas katoļu baznīca ir nozīmīgs katoļticības centrs Latvijā un otra zināmākā Dievmātes svētceļojuma apmeklējuma vieta pēc Aglonas. Skaistkalnes svētnīcā sānu altārī atrodas Dievmātes Brīnumdarītājas – Latvijas Ģimeņu Aizbildnes svētbilde, pie kuras ģimenes ir izlūgušas bagātīgas žēlastības. Baznīca atrodas 80 km no Rīgas un 32 km no Bauskas, netālu no Lietuvas robežas.

 

LRKB IC

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar