Svaigie sparģeļu salāti

Nepieciešams:

  • Sparģeļi – 1 bunte
  • Zaļās pākšu pupiņas – 1 sauja
  • Šalotes sīpols – 1 gab.
  • Pistāciju rieksti– 1 sauja
  • Sukādes pēc izvēles – 1 sauja
  • Olīveļļa – 3 ēdamk.
  • Aveņu etiķis – 1 ēdamk.
  • Medus – 1 tējk.
  • Svaiga piparmētra – neliela saujiņa

 

Pagatavošana:

  1. Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno šķipsniņu sāls un tējkaroti olīveļļas;
  2. Nomizo un liec vārīties sparģeļus, pākšu pupiņas, vāri 3 minūtes;
  3. Pagatavo mērci – sagriez sīpolus, sakapā piparmētru, pievieno etiķi, medu un olīveļļu;
  4. Kārto uz šķīvja sparģeļus, pākšu pupiņas un pārlej ar mērci;
  5. Pa virsu kaisi riekstus un sukādes.

Aikāgaršo padoms!


Zaļos sparģeļus vāri ne ilgāk par 3 minūtēm, savukārt baltos – 4 minūtes, tad tie nezaudēs savu patīkamo kraukšģīkumu.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar