SUPERNOVA 2018 finālā tiek arī Laura Rizzotto un Lauris Valters. Žūrijas komentāri

Sestdienas, 17. februāra, vakarā norisinājās trešais un noslēdzošais Latvijas Televīzijas (LTV) autoru un izpildītāju konkursa “Supernova 2018” pusfināls, kurā uzvaras laurus plūca Laura Rizzotto un Lauris Valters. Tādējādi par ceļazīmi uz starptautisko Eirovīzijas dziesmu konkursu Portugālē fināla tiešraidē 24. februārī cīnīsies Liene Greifāne, Edgars Kreilis, Madara, Markus Riva,  RITVARS, Laura Rizzotto un Lauris Valters. Astotais finālists, kas iegūs tā saucamo “wild card” jeb otro iespēju, kļūs zināms 20. februārī.

Jenny May

 

DJ Rudd: Žanra un valodas izvēle nedaudz pazāģē zaru, uz kura tu sēdi. Asociācijas ar vienu ļoti populāru dziesmu, kas bija populāra pagājušajā gadā. Melodijai nav ne vainas. Tavs liktenis ir skatītāju rokās.

 

Jolanta Gulbe-Paškeviča: Ir uztraukums – balss bija intonatīvi par augstu nedaudz. Nelikās organiskas kustības – bija par sarežģītu. Tas varētu būt klipā, bet uz skatuves darbības izskatījās nedaudz neveiklas.

 

Jānis Lūsēns: Ļoti labi izskaties. Kur tas puisis aizleca prom? Veiksmīgi pēc labākajiem standartiem uzbūvēts gabals. Varbūt uztraukums, atklājot vakaru. Šis gabals ies pa raidstacijām un viss ir skatītāju rokās.

 

Aija Andrejeva: Nevaru nepiekrist Jolantai – jau pašā sākumā intonācija nepārliecināja. Sadejojies un elpa uzkāpa vēl augstāk. Būtu daudz foršāk, ja būtu te noplosījusies viena pati – bez čaļa, kurš aizlēca prom. Šis žanrs nav tas, kas mani uzrunā.

 

Ed Rallidae

 

DJ Rudd: Neesmu slēpis, ka šī dziesma ir viena no manām favorītēm šajā konkursā – tu stāvi uz divu milžu pleciem – Aminatas un Kaspara Ansons. Dziesmas sākums bija mazliet šķībs – pieļauju, ka uztraukums. Pēdējā piedziedājumā tu dziedāji tā, kā vajag. Tev tiešām ir foršs tembrs un no visiem konkursantiem tev ir viena no labākajām angļu valodām.

 

Jolanta Gulbe-Paškeviča: Atceros tevi kā mazu zēnu, esmu sekojusi tavām gaitām. Ļoti ieriecina tava izaugsme – esi atradis savu dziedāšanas stilu un izteiksmes veidu, kā to pasniegt. Dziesma ir ļoti skaista, bet tu nespēj to iznest. Enerģētiski tu atdzisi kaut kur jau pa vidu, nevari savaldīt intonāciju. Uztraukums dara savu.

 

Jānis Lūsēns: Aranžējums ir jaudīgāks nekā tu vari to izdarīt. Iespējams, studijā tas skanēja savādāk. Tev būs jāstāv uz skatuves – jāatrod spēks, kā to pilnveidot. Gabals labs un aranžējums – lielisks.

 

Aija Andrejeva: Man ļoti patīk tavs balss tembrs, bet nevaru nepiekrist, ka intonācija iegāza. Dziesmas vidū man palika garlaicīgi – fonogrammas aranžijas tesiens ir tik milzīgs, ka tev pietrūka aknas to iznest. Tev ir visas iespējas strādāt, attīstīties un dabūt to tesienu.

 

Ed Rallidae: Kad Aminata atsūtīja ziņu, ka viņai ir dziesma man, es gandrīz veikalā izgāzu pienu no rokām.

 

Katrīne Lukins

 

DJ Rudd: Var just, ka tev pēc priekšnesuma ir neliela aizdusa. Šovs bija tiešām foršs – man patīk, ka mūziķi izmanto horeogrāfiju, taču tas maksāja tev šo to intonatīvajos jautājumos. Dziesma ir forša, esat lieliski pastrādājuši – skatīsimies, kā nobalsos skatītāji!

 

Jolanta Gulbe-Paškeviča: Super šovs un izskaties labi! Esi augusi – sekoju tev līdzi visus šos gadus, ir izteikts progress. Dziesma skanīga un pielīpoša, bet diemžēl pietrūkst spiediena. Dziesmā temperatūra krītas, balsī pazūd spiediens un izšķīst kā stikli. Pie tā jāpiestrādā.

 

Jānis Lūsēns: Man liels prieks, ka beidzot ir kāds iespaidīgs vizuālais risinājums. Jolantai taisnība – ieteicams apmeklēt vokālo pedagogu, kas palīdzētu atvērt vokālu šim gabalam. Bet ir atrastas labas rozīnītes, kas varētu būt ilgtspējīgas.

 

Aija Andrejeva: Man ļoti patīk šī dziesma un piedziedājums, bet atkal to aknu gribējās vairāk. Tu pati sevi apzodz, kad  ieliec uz skatuves miljons kustību un lieku darbību. Ja tev nebūtu lieki jādomā par kustībām, būtu gāzusi ar pilnu jaudu. Lai tās meitenes fonā plosās vienas pašas! Tu superīgi izskaties. Paldies par priekšnesumu, bet vajag sevī meklēt lielāku spiedienu.

 

Katrīne Lukins: Beisbola nūjas ar LED gaismām ir speciāli uztaisītas man. (Justs vaicāja, vai šādas nūjas var iegādāties veikalā).

 

Latvijā esmu nodzīvojusi jau gadu – tagad te ir manas mājas.  (Mūziķe dzimusi un augusi Zviedrijā, tēvs ir grupas “Odis” basģitārists Andris Lūkins).

 

Lauris Valters

 

DJ Rudd: Jau priekšatlasē tev teicu, ka tava pērnā gada dziesma man labāk patika. Tai bija melodija, ko var atcerēties un dungto līdzi. Šai dziesmai man tas pietrūkst. Bet tava pieredze parāda, ka tu māki dziedāt, un diapazons ir ļoti plašs.

 

Jolanta Gulbe-Paškeviča: Ļoti patika priekšnesums. Laba enerģija uz skatuves. Atraktīvi, forša ideja ar bekvokālu un darbībām uz skatuves. Ļoti profesionāli. Neatceros tavu pagājušā gada dziesmu, bet šī man patīk un pat atgādina tādu svētdienas gospeli.

 

Jānis Lūsēns: Viens no retajiem gadījumiem, kad izvēlētais žanrs, paša iespējas un skatuviskais risinājums ļoti labi sakrīt. Tu esi tā kā zivs ūdenī un piedziedājumā ir kaut kāda odziņa. Aranžējumā drošāk var ielikt ritma ģitāru un perkusijas, kas dotu papildu enerģiju – tava balss ir spēcīgāka nekā aranžējums.

 

Aija Andrejeva: Tas ir nenormāli skaisti, ka tu tik ļoti mīli sieviņu un velti viņai dziesmas, bet tās sajūsmas vienā brīdī likās par daudz. Piedziedājumu gan es dungoju līdzi.

 

Lauris Valters: Lieliska skatuve un klausītāji! Lieliski jūtos un liels paldies jāsaka maniem bekvokālistiem – mēs sasniedzām to, uz ko gājām.

 

MIONIA

 

DJ Rudd: Dziesma man tiešām ļoti patīk. Patīk tavs tembrs un angļu valodas prasme. Komplimenti par to, ka gramatikas kļūda dziesmas tekstā tika izlabota. Kad turējies vidējā reģistrā, bija baigi forši, bet, kad aizgāji uz augšām… Vai.. Varbūt nevajadzēja? Scenogrāfijas komanda labi pastrādājusi – cik redzēju TV ekrānā, priekšnesums vizuāli labi izskatījās.

 

Jolanta Gulbe-Paškeviča: Vizuāli ļoti izteikmsīgs priekšnesums. Acīm bija ļoti patīkami un ausīm arī, tomēr pietrūkst stabilitātes balsī – iespējams, tas nāks tikai ar pieredzi. Tīri profesionāli tev prasās vēl paaugties.

 

Jānis Lūsēns: Man ļoti simpatizēja dziesmas sākumā tavs naivais, aizlauztais, nepieradinātais dziedāšanas veids. Cerēju, ka tam ir kāds profesionāls pamats apakšā, bet dziesmas laikā tomēr bija sajūta, ka ir vajadzīgs vokālais pedagogs. Viens solītis – tev ir iekšā, tu katrā ziņa vari. Iespējams, ka aranžējumā kaut ko nedaudz vajag pamainīt.

 

Aija Andrejeva: Tu esi ļoti īpaša – tevī ir maģiska enerģija. Kad uznāci uz skatuves, man likās, ka zāle vairs neelpo. Man patīk, ka tu esi nepieradināta – tu esi tu pati. Tomēr tas “īberīgums” dziesmas laikā sāka traucēt. Kā Jolanta un Jānis jau teica, viens solītis un viss būs forši. Tu esi mana favorīte! Priekšnesums bija skaists un tīrs.

 

MIONIA: Sajūtas uz skatuves interesantas – savādākas nekā uz skatuvēm, uz kurām esmu spēlējusi iepriekš, taču visnotaļ pozitīvas.

 

Kris & Oz

 

DJ Rudd: Parasti cenšos nekomentēt imidžu, bet baigi labi izskatāties! Jūs esat konkursam labs pārsteigums, kaut kādā ziņā jāpasakās Duft Punk, kas atgrieza šo skanējumu pirms dažiem gadiem meinstrīmā, tomēr man negribās šo saukt par popmūziku un vērtēt jūs popmūzikas kontekstā. Drīzāk labāk aizietu uz jūsu koncertu.

 

Jolanta Gulbe-Paškeviča: Stilīgs vizuālais noformējums, stilīgs dziedājums, bet pietrūka enerģijas. Gaidīju daudz vairāk, jo sākāt daudzsološi – it kā bija, bet par maz. Vizuāli izskatāsties spēcīgāk nekā ir šīs dziesmas enerģētika.

 

Jānis Lūsēns: Jauks priekšnesums, gremdējos jaunības atmiņās. Tas, ko jus darāt, nav īsti Eirovīzijas skatuvei. Latvijā šādas mūzikas trūkst, jums Latvijā varētu būt daudz fanu. Piekrītu Jolantai, ka varētu ielikt tajā visā vairāk enerģijas.

 

Aija Andrejeva: Piekrītu Jolantai – par maz enerģijas. Ja tā būtu līdz galam ielikta, tad pilnīgi mierīgi esat Eirovīzijas formāts. Kaut kas uzrunājošs un pretrunīgs šajā dziesmā – tava balss likās mierīga, bet, kad piedziedājumos pavēri muti, wow! Noteikti paklausīšos jūs vēl, prieks bija jūs iepazīt.

 

Laura Rizzotto

 

DJ Rudd: Man personīgi liels prieks, ka tu esi pieteikusies, neskatoties uz to, ka dzīvo otrpus okeānam. Tas ir attaisnojies – ppārliecinošākais vokāls šajā sezonā, par to nav šaubu. Dzīvajā pamanīju, ka dziesma ir mazliet par lineāru, un šis varētu būt neliels mīnusiņš. Ja tu iekļūsi finālā un atradīsi Latvijā labākos bekvokālistus, pārējiem no tevis būs ļoti jābaidās.

 

Jolanta Gulbe-Paškeviča: Tas ir labākais priekšnesums, ko es esmu dzirdējusi šajā konkursā. Tā tam ir jābūt – dziedātājs vienkārši dzied un paņem ar savu balsi. Tu apbur ar savu vokālu, vienkārši lieliski!

 

Jānis Lūsēns: Tas, ko tu darīji šodien uz skatuves, ir daudz labāk nekā tas, ko es redzēju YouTube. Esmu sajūsmā par tavu balsi un šo dziesmu. Es drīzāk pieliktu dzīvās stīgas nevis bekvokālu, lai tas iedod dzīvu un spēcīgu sajūtu. Lai tev izdodas!

 

Aija Andrejeva: Patiešām vokāli stabili nostartēji, man patika. Es tikai uzvilktu citu kleitu, lai tu varētu vēl vairāk izplosīties. Taisnība par stīgām un bekvokālu! Paldies, tu biji super!

 

Laura Rizzotto: Esmu ļoti priecīga un man ļoti patīk uzstāties un būt šeit Latvijā. Uzvarēt par Latviju – tas ir mans galvenais mērķis šovakar.

Foto: Lauris Vīksne

TOP Komentāri

avatar