Stundas laikā aizturēts zvanītājs, kurš ziņoja par spridzekli centrālstacijā

Vakar ap 14:20 kāds vīrietis, zvanot uz glābšanas dienesta numuru 112, paziņojis par bumbu, kas it kā ievietota centrālstacijas ēkā. Pēc zvana saņemšanas, lai veiktu ēkas pārbaudi, notika centrālstacijas ēkā un dzelzceļa stacijā esošo cilvēku evakuācija. Tādēļ vairāk nekā divas stundas nekursēja vilcieni un tika apturēts ēkā esošo veikalu un uzņēmumu darbs.  

 

Ēkas pārbaudi veica Valsts policijas pretterorisma vienība “Omega”. Sprādzienbīstami priekšmeti ēkā netika atrasti. Policijā uzsākts kriminālprocess un nekavējoties sākti operatīvie pasākumi zvanītāja noskaidrošanai. Jau neilgi pēc pulksten 16:00 turpat centrālstacijā Rīgas reģiona Latgales iecirkņa darbinieki aizturēja zvanītāju – 1989. gadā dzimušu vīrieti.

 

Pēc aizturēšanas vīrietis nogādāts izolatorā. Kriminālprocess uzsākts par apzināti nepatiesu paziņojumu par sprāgstošas, indīgas, radioaktīvas vai bakterioloģiskas vielas vai materiālu vai spridzināmās ietaises ievietošanu vai novietošanu. Par šo noziedzīgo nodarījumu zvanītājam draud īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

 

Policija brīdina, ka šādu viltus paziņojumu gadījumā ne SIM kartes izņemšana, ne telefona numura slēpšana neliedz policijas darbiniekiem operatīvo meklēšanas pasākumu gaitā noskaidrot un aizturēt personas, kuras veic viltus zvanus. Par šādu noziedzīgu nodarījumu personām, kuras veic viltus zvanus, var draudēt reāla brīvības atņemšana.

TOP Komentāri

avatar