Straujuma sola analizēt Zolitūdes traģēdiju

Ministru prezidente informēja arī par valdības rīcības plāna prioritātēm, kas vērstas uz valsts stabilu izaugsmi trīs prioritārajos virzienos – izglītības un zināšanu ekonomikas attīstībā, godīgas konkurences veicināšanā uzņēmējdarbībā, uzsverot administratīvā sloga mazināšanu, kā arī drošības sajūtas stiprināšanā ģimenēm un uzņēmējiem. L.Straujumā pateicās nevalstiskajām organizācijām par līdzdalību valdības deklarācijas un valdības rīcības plāna izstrādē, aicinot sniegt priekšlikumus atbildīgajām nozares ministrijām.

 

Valsts kancelejas direktore, memoranda padomes vadītāja E.Dreimane aicināja gan valsts pārvaldi, gan pilsoniskās sabiedrības sektoru uz turpmāku konstruktīvu līdzdalību, īstenojot memoranda vidējā termiņa prioritātes par NVO finansēšanas sistēmas pilnveidi, līdzdalības prakses uzlabošanu lēmumu pieņemšanas procesā, kā arī NVO padomes darbības stiprināšanu.

 

Papildinformācija:

Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir veicināt Nevalstisko organizāciju un Ministru kabinetā sadarbības memoranda mērķu un principu īstenošanu valsts pārvaldē un sekmēt efektīvas un sabiedrības interesēm atbilstošas valsts pārvaldes darbību, nodrošinot pilsoniskās sabiedrības iesaisti lēmumu pieņemšanas procesos visos līmeņos un stadijās valsts pārvaldē, veicinot pilsoniskās sabiedrības attīstību. Padomes sekretariāta funkcijas īsteno Valsts kanceleja. Plašāka informācija par nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memorandu: http://ejuz.lv/wkceb. Savukārt Padomes nolikums, sastāvs un sēžu protokoli pieejami šeit: http://ejuz.lv/m4pph

Foto: Valsts kanceleja

TOP Komentāri

avatar