Straujuma reģionālajā vizītē apmeklēja Liepāju

Tikšanās laikā ar Liepājas domes vadību pārrunāts rīcības plāns Valdības deklarācijas īstenošanai, t.sk., par finansējuma sadali Eiropas Savienības fondu 2014.-2020.gada plānošanas periodā.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma uzsver, ka jaunajā plānošanas periodā paredzēts nodrošināt mērķtiecīgu atbalstu kā nacionālas, tā reģionālas nozīmes attīstības centriem un to funkcionālajām teritorijām, lai sekmētu valsts konkurētspējas izaugsmi un ekonomikas strukturālu pielāgošanu, nodarbinātību un izglītību, kā arī veicinātu nevienlīdzības mazināšanu un līdzsvarotu teritoriju attīstību.

Viņa arī norāda, ka „investīcijas teritoriju attīstībai tiks plānotas atbilstoši Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģijai līdz 2030.gadam, Nacionālajam attīstības plānam un Reģionālās politikas pamatnostādnēm 2013.-2019.gadam, diferencējot atbalsta mehānismus atbilstoši attīstības centru potenciālam”. „Turklāt deviņiem reģionālajiem attīstības centriem t.sk. Liepājai būs pieejami līdzekļi vairāk nekā 5% apmērā no fondu investīcijām pilsētvides problēmu risināšanai. Papildu būtiski uzsvērt, ka viena no svarīgākajām jaunā plānošanas perioda prioritātēm ir iedzīvotāju un uzņēmējdarbības mobilitātes nodrošināšana, sakārtojot reģionālo ceļu tīklu, un tā īstenošana tiks sākta jau šogad,” skaidro Laimdota Straujuma.

Kā viens no apmeklētajiem uzņēmumiem bija SIA „Grobiņas ziedi” dārzniecība.

Foto: Valsts kanceleja

TOP Komentāri

avatar