Stradiņa slimnīcas jaunajam korpusam būvē virszemes stāvus

Šobrīd notiek ēkas virszemes karkasa montāža, ārējo elektrotīklu, gāzes, ūdensapgādes, kanalizācijas tīklu izbūve. Uzsākta savienojošo tuneļu izveide ar blakus esošajiem korpusiem. Celtniecības vajadzībām paplašināta apkārtējā teritorija, tāpēc veiktas izmaiņas transporta un gājēju plūsmā. Slimnīca aicina apmeklētājus būt saprotošiem un vadīties pēc izliktām zīmēm, un ievērot norobežojumus.

 

Oktobrī slimnīcas vadības grupa apmeklēja būvlaukumu, lai klātienē apskatītu paveikto. Valdes priekšsēdētājs Dins Šmits ir pārliecināts: „Ielikti pamati labākajai slimnīcai Latvijā”. Ēka būs četru stāvu celtne ar izbūvētu pagrabstāvu un vertikālu akcentu 5. un 6. stāva līmenī. Kopējā jauniegūtā platība būs 30 438 kvadrātmetri.

 

Jaunās telpas būs plaši pieejamas konsultācijām un ērtas pacientu izmeklēšanai: šeit būs izvietots Ambulatoro pakalpojumu centrs, plānveida pacientu uzņemšana, kā arī tiks veikti radioloģijas izmeklējumi un endoskopiskās procedūras. Jaunajā korpusā atradīsies četras vispārējās aprūpes nodaļas ar 160 gultām. Šeit ārstēsies ausu, kakla, degunu slimību, uroloģijas, gastroenteroloģijas, endokrinoloģijas, nieru slimību, reimatoloģijas, aroda un radiācijas medicīnas pacienti. Jaunās ēkas pamatstāvā atradīsies moderns sterilizācijas dienests, iekārtu un gultu remonta daļa, datu centrs. Apvienotā laboratorija, kas šobrīd atrodas vairākās ēkās, arī radīs mājvietu jaunajā celtnē.

 

Jaunā korpusa celtniecības darbi tika uzsākti 2013. gada 15. jūnijā. Ēkas būvdarbi un iekārtošana vēl turpināsies visu 2015. gadu. Celtniecības darbus veic būvkompāniju apvienība “SBRE”.

 

Jaunā korpusa 1. kārtas kopējais finansējums ir 74 890 870 EUR, no kura 24 076 323 EUR ir piesaistītie līdzekļi no Eiropas Reģionālā Attīstības Fonda. Būvniecībai slimnīca izmanto arī valsts galvoto aizdevumu, un, sākot no 2012. gada, kredīta atmaksai no Slimnīcas budžeta tiek izlietoti aptuveni 3,2 miljoni EUR gadā.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar