Stradiņa slimnīcā tiek nodrošināta pilnvērtīga ārstēšana cilvēkiem ar īpašām vajadzībām

Slimnīcas ēkās ir izbūvētas uzbrauktuves, lifti, automātiskās ieejas durvis, dažas ēkas ir renovētas pilnībā, piemēram, Onkoloģijas klīnika, Ambulatoro pakalpojumu centrs (poliklīnika), kur pieejamas īpaši aprīkotas tualetes. Arī šobrīd slimnīcā notiek atsevišķu nodaļu remontdarbi, paredzot atbilstošu sanitāro telpu izbūvi.

Jebkurš slimnīcas ārsts un aprūpes personāls vēlētos, lai pacienti ar īpašām vajadzībām ārstētos un personāls strādātu ideālos apstākļos. Uzlabojumi, lai veidotu vidi pieejamu visām sabiedrības grupām, notiek pakāpeniski. Tajās nodaļās, kas nav aprīkotas ar speciāli izbūvētām tualetes un dušas telpām, ir pieejams speciālais aprīkojums: tualetes krēsli, īpaši krēsli dušai. Jebkurā ārstniecības un aprūpes procesā neatsverama loma ir pacienta un personāla sadarbībai. Slimnīcas nodaļās ir aprūpes personāls, kas nepieciešamības gadījumā nodrošina atbalstu pacientiem ar īpašām vajadzībām. Domājot par pacienta ērtībām, ja nepieciešams, ārsts pats dodas pie pacienta un sniedz konsultāciju, veic izmeklēšanu.

Ir uzsākta un aktīvi norit Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jaunā korpusa būvniecība, kuras tehniskajā projektā ir iekļautas starptautiskajām normām atbilstošas prasības attiecībā uz cilvēkiem ar redzes, dzirdes un kustību traucējumiem. Plānots, ka projekta 1. kārta tiks pabeigta 2015. gada rudenī.

Aktualizējot vides pieejamības jautājumus veselības aprūpes iestādēs Latvijā, šā gada janvāra sākumā slimnīca tikās ar invalīdu un viņu draugu apvienības „Apeirons” pārstāvjiem, kā arī tiesībsargu Juri Jansonu, kuri iepazinās ar vides pieejamību slimnīcā un apmeklēja 2 no 44 ārstnieciskajām struktūrvienībām (nodaļām). Apmeklējuma laikā tika pārrunāti arī jautājumi, kas saistās ar slimnīcas jaunā korpusa būvniecību un veidi kā sadarboties, lai vides pieejamība jaunajā ēkā būtu funkcionāla un atbilstoša cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca

TOP Komentāri

avatar