Starptautisko Jaunatnes dienu atzīmē Kārķos

Kārķu jauniešu centra vadītāja Svetlana Dudare viesmīlīgi izrādīja centra telpas. Pēc jauniešu centra apskates visi kopīgi devās uz Kārķu tūrisma informācijas punktu, kur lauku tūrisma speciāliste Sandra Pilskalne jauniešiem vadīja spēli par pagasta personībām, kas guvuši valstiskas nozīmes sasniegumus, gan arī lika atminēt senus priekšmetus, kas bija neatņemama sastāvdaļa mūsu senču sadzīvē.

Tā kā daļa no jauniešiem Kārķos bija pirmo reizi, pēc aktivitātēm tūrisma informācijas punktā, sporta organizatore Silva Mieze bija izveidojusi orientēšanās spēli ar populārākajiem un interesantākajiem apskates objektiem pagastā.

Lielajā karstumā noguruši, bet priecīgi jaunieši pēc orientēšanās izspēlēja komandu sadarbības spēles un pēc tam devās  brīvā dabā baudīt garšīgu zupu, ko bija pagatavojušas Silva Mieze un Juta Aušte.

Ik gadu Starptautiskā Jaunatnes diena tiek svinēta 12. augustā, kā tas ir noteikts Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālajā asamblejā. Šī gada tēma ir “Jauniešu migrācija: virzot attīstību”.

Šī tēma ir kā globāls aicinājums iedrošināt jauniešus visa pasaulē svinēt Jaunatnes dienu, īpaši izceļot jauniešu migrācijas jautājumu. Starptautiskās Jaunatnes dienas ietvaros tiks publicēts 2013. gada Pasaules Jaunatnes ziņojums, kas ir globāls aicinājums uz rīcību jauniešiem, kā arī citiem iesaistītajiem visā pasaulē, mudinot attīstīt partnerības kopā ar jauniešiem un jauniešu labā, lai pasauli padarītu vēl labāku.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar