STA līderis Kurts laiž klajā savu atgriešanās singlu

Jaunais skaņdarbs no hip hop izpildītāja Kurta otrā solo albuma tapis sadarbojoties ar daudzu pašmāju mūziķu slavināto producentu Edgaru Viļumu. Topošā albuma „Pilsētas Leģendas 3. Noslēgums” pirmajā singlā izskan mākslinieka pārdomas par līdzšinējās muzikālās karjeras ēnas pusēm un mūzikas lomu viņa dzīvē.

„Pēdējos gadus es apzināti mēģināju izslēgt mūziku no savas dzīves, biju vīlies savās spējās noturēt līdzsvaru starp personīgo dzīvi un hip hopu. Taču laikam ejot esmu sapratis, ka tieši mūzika ir tā, kas man dod spēku, tā ir un būs manas dzīves neatņemama sastāvdaļa. Bez hip hopa es nevaru,” atzīst Kurts. Runājot par savu jauno singlu, mūziķis norāda: „Šī dziesma ir eksperiments, rezultāts manai sadarbībai ar mūzikas producentu Edgaru Viļumu (Edgara balss dzirdama arī piedziedājumā). Tas ir sākums albumam, principā pirmie soļi ārā no klusuma un tumsas!”  

Hip hop izpildītāja Kurta jaunās dziesmas „Pirms rītausmas” idejisko būtību vislabāk raksturo tās piedziedājums „Nakts vistumšākā ir pirms rītausmas, ellē esi viens — dzīrēs visi piedalās!” Autors atzīmē, ka šī dziesma ilustrē topošā albuma „Pilsētas leģendas 3. Noslēgums” kopējo noskaņu, bet jaunajā albumā klausītājus gaida daudz pārsteigumu.

Kurts, kuru varētu dēvēt par vienu no latviešu hip hop mūzikas žanra pionieriem, savulaik plašāku atpazīstamību guvis darbojoties apvienībā STA, klausītāju sirdis iekarojot ar tādām kompozīcijām kā „Labais puika”, „Manas pilsētas skati”, „Intervija” u.c. 2006. gadā sadarbībā ar Dj Krii viņš laida klajā savu solo albumu „Pilsētas leģendas”, bet gadu vēlāk, 2007. gadā, izveidoja pašmāju hip hop izpildītāju apvienību Sekkta. Pēdējais skaņdarbs „Vienreiz”, kas tapis kopā ar Pēteri Upelnieku, klausītāju vērtējumam tika nodots 2011. gada vasarā. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar