Sporta veterāniem ziedo vairāk nekā 300 tūkstoši cilvēku

„Latvijas sportisti ir vieni no tiem, kuri nes mūsu valsts vārdu pasaulē. Esam pieraduši viņus atbalstīt veiksmes un sasniegumu mirkļos, tomēr aizmirstam, ka pēc karjeras beigām viņi bieži vien savu mūža nogali pavada vientulībā. Situācija Latvijā ir skumja – vairāku leģendāro sportistu dzīves līmenis robežojas ar nabadzību un daudzkārt viņiem trūkst līdzekļu, lai ārstētu spēka gados gūto traumu un savainojumu sekas. „Melnā Kafija” kā Latvijas ražotājs iestājas par savējiem, tādēļ Latvijas Olimpiešu sociālajam fondam sniedzam kafiju jau kopš 2009. gada, bet šogad ar Latvijas iedzīvotāju palīdzību atbalstām mūsu sporta veterānus arī materiāli,” stāsta “Melnā Kafija” ģenerāldirektors Mārtiņš Čakste.

Latvijas Olimpiešu sociālā fonda atbalstam tiek īstenoti dažādi pasākumi, tomēr sporta veterānu ārstniecības izdevumu segšanai un sociālo problēmu risināšanai nepieciešams tieši finansiāls atbalsts. Tādēļ visu 2014. gadu tirdzniecībā tika ieviesti īpaši apzīmēti “Melnā Kafija” produkti, no kuru pārdošanas 1 eiro cents tika ziedots sporta veterānu atbalstam. Akcijas ietvaros iegādātas vairāk nekā 300 tūkstoši kafijas paciņas, tādējādi Latvijas Olimpiešu sociālajam fondam ziedojot 3000 eiro. Tāpat “Melnā Kafija” sadarbībā ar Rīgas domi un citiem atbalstītājiem rīkos īpašu olimpiešu senioru atkalsatikšanos Ziemassvētku pasākumā 17. decembrī.

“Ir svarīgi, lai mēs atbalstītu Latvijas sportistus ne tikai tad, kad tiek gūti panākumi laukumā, bet arī tad, kad viņi sasnieguši cienījamu vecumu. Mēs ticam, ka patiesi līdzjutēji atceras ne tikai par mājās atvestajām godalgām, bet arī par medaļniekiem vecumdienās. Galu galā tieši viņi bija tie, kas izveidoja Latvijas sporta kultūru par spīti spiedīgajiem apstākļiem – minimālam finansējumam, nepietiekamam ekipējumam, dažreiz pat profesionāla trenera trūkumam. Esam gandarīti, ka šīs akcijas ietvaros bijusi ievērojama cilvēku atsaucība un kopā nopirktas 150 tonnas īpaši apzīmētās kafijas. Tas nozīmē, ka Latvijas sporta arēnas līdzjutēji tiešām ir paši labākie pasaulē, par kādiem mūs arī uzskata,” atzīmē Mārtiņš Čakste.

Noslēdzoties akcijai, “Melnā Kafija” pārstāvji devās pie Latvijas Olimpiešu sociālā fonda vadītājas Uļjanas Semjonovas, simboliski pasniedzot kafiju un sagādājot sociālā fonda biedriem arī svētku eglīti. “Visa fonda vārdā jāizsaka sirsnīga pateicība gan par līdzšinējo Latvijas sporta veterānu atbalstu, gan par īstenoto akciju, kas deva iespēju ikvienam Latvijas iedzīvotājam sniegt savu ieguldījumu mūsu fonda atbalstam. Saziedotie līdzekļi palīdzēs uzlabot sportistu dzīves kvalitāti un saglabāt senioriem cienīgu dzīvi vecumdienās. Bijušie sportisti ļoti novērtē, ka par viņiem atceras, tos uzmundrina un atbalsta,” stāsta Latvijas Olimpiešu sociālā fona vadītāja Uļjana Semjonova.

Latvijas Olimpiešu sociālais fonds rūpējas par vairāk nekā 300 bijušiem sportistiem, kas savulaik iztiku pelnījuši ar profesionālo darbību sportā. Viņu vidū ir vairāki seniori, kas sasnieguši cienījamu vecumu; vecākā gadagājuma fonda dalībniece ir piecpadsmitkārtējā Latvijas čempione tenisā Sabīne Duka, kurai nākamā gada janvārī apritēsi 97 gadi. Kundze par spīti cienījamam vecumam vēl joprojām aktīvi seko līdzi notikumiem tenisa pasaulē.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar