Spītējot lietum, tiekamies “Ezīšfestā”

Ezīšfests ir hipsterīgs pilsētas festivāls, kuru rīko bārs/kafē “Ezītis miglā”, un šogad tiek svinēta festivāla piecgade. Tā moto ir “kronis vasarai”. Pasākums pirmoreiz nenotiks Vecrīgā, bet gan Zunda dārzā, Durbes ielā 2, no plkst. 16:00 līdz pat rīta gaismai. Ieeja – bez maksas!

Šogad festivāla programma piedāvā daudzveidīgu mākslinieku klāstu uz 2 skatuvēm. Kā galvenie festivāla mākslinieki, ko noteikti jāredz, var minēt Dzelzs vilks, Franco Franco, Nova Koma, Čipsis un Dullais, Gapoljeri un, protams, liela intriga kā katru gadu – kurš gan būs slepenais mākslinieks, ko varēs uzzināt īsi pirms pusnakts. Savukārt no 1:00 naktī uz abām skatuvēm kāps dīdžeji, kuri parūpēsies, lai visi būtu kārtīgi izkustējušies deju ritmos.

Paralēli mūzikai iespējams laiski atpūsties šūpuļtīklos, skatīties Latviešu īsfilmas Ezīša kinoteātrī, mācīties gleznošanas un krāsu jaukšanas pamatus krāsu meistardarbnīcā. Tāpat pasākuma dienas daļā iespējams piedalīties loģiskās un kreatīvās domāšanas spēlē kopā ar Cietie Rieksti, bet plkst. 19:00 visi aicināti izsmieties, baudot Rūdolfa Kugrēna stand-up stāvizrādi “NēNuJā”. Festivāla teritorijā būs iespēja piedalīties sapņu ķērāju un dabas materiālu ar upcycling elementiem kroņu meistarklasēs, ko vadīs D27 un TAPA aktīvisti, kā arī izmēģināt līdzsvara spēkus SlacklineLV meistariem, vai iemūžināt aizejošās vasaras skaistākos mirkļus.

Aktīvajā zonā norisināsies dažādas aktivitātes, piemēram, Lāčplēša novusa turnīrs ar galveno balvu 100 EUR un pārsteigumu no Ezīša, būs iespējams uzspēlēt kērlingu vasarā, visas dienas un nakts garumā būs spēlējams lielformāta galda futbols, kurā figuriņu vietā ir dzīvi cilvēki, savukārt azartiskākie festivālētāji aicināti piedalīties Koskenkorva-pongā, kas ir uzlabots beerpongs (jeb alus pongs), kur alus vietā būs atspirdzinoši reibinošs kokteilis. Kā katru gadu ap 22 izsalkušie varēs pierādīt savas ātrēšanas spējas burgerēšanas sacensībās.

Kafejnīca “Ezītis miglā” parūpēsies par enerģiju izsalkušajiem ar sulīgiem burgeriem un citiem labumiem, tai skaitā iepriecinās arī vegānus. Bārmeņi ne tikai uzklausīs bēdu stāstus par īso vasarau vai apžilbinās ar saviem smaidiem, bet arī parūpēsies par gardiem kokteiļiem un meistarstiķiem.

Foto: publicitātes 

TOP Komentāri

avatar