Spēka dienā uzstādīti jauni rekordi

Šā gada 14.septembrī norisinājusies trešā Vislatvijas Spēka diena, kas šoreiz pulcēja 6027 dalībniekus, kuri kopumā pievilkās 67594 reizes, un tas ir par 11935 reizēm vairāk nekā pērn. Rekordliels šogad bija arī Spēka punktu skaits – par godu VAS Latvijas dzelzceļš 95. gadu jubilejai šogad visā Latvijā bija 95 Spēka punkti. Jaunākajam dalībniekam bija tikai pusotrs gads, bet vecākajam – 88.

Spēka dienas fināls notika Rīgā, Centrālas dzelzceļa stacijas laukumā, kur tika noskaidroti pievilkšanās līderi sieviešu un vīriešu klasē. To atklāja VAS Latvijas dzelzceļš prezidents Uģis Magonis, norādot, ka stipru valsti veido stipri cilvēki  un izsakot gandarījumu, ka ar katru gadu Spēka dienas dalībnieku skaits aug. Kopumā uz Rīgu cīnīties par galvenajām balvām un uzvarētāja titulu brauca astoņi augstākos rezultātus uzrādījušie.

Spēcīgākā starp sievietēm izrādījās 4. klases skolniece Madara Paidere no Ķekavas. Madara pievilkās 20 reizes un atzina, ka finālā to darīt ir grūtāk kā priekšsacīkstēs. Starp vīriešiem atkārtoti par Spēka dienas uzvarētāju kļuva Gvido Šalms no Grobiņas, kurš pievilkās 28 reizes. Gvido sacīja, ka nākošgad gan ļaus uzvarēt kādam citam un izjust, cik lieliska ir sajūta, stāvot uz superfināla skatuves.

Pilsētu konkurencē šogad pirmo vietu ieguva Rīga, kur Spēka dienas dalībnieki pievilkās 20735 reizes, otrajā vietā ierindojās Ventspils (2816 reizes), savukārt trešo labāko rezultātu uzrādīja Jelgava (2805 reizes). Rēķinot pilsētu vidējos rādītājus, vislabāko rezultātu uzrādīja Ogre, kur katrs dalībnieks pievilkās vidēji 24.53 reizes, otro labāko rezultātu ieguva Ropaži, kur pievilkās vidēji 24.45 reizes, bet trešajā vietā ierindojās Ludza (vidēji 22.38 reizes).

Spēka dienas organizatori gan kopējos pilsētu rezultātus, gan fināla sniegumus vērtē kā ļoti labus. “Priecē, ka ir pārsniegts pagājušā gada rezultāts gan dalībnieku skaita, gan pievilkšanās reižu ziņā un, pateicoties Spēka punktu plašajai pieejamībai, cilvēku atsaucība bijusi lielāka nekā pērn. Latvija starp 62 pasaules valstīm, kur šogad pirmo reizi notika Pasaules Spēka diena, uzrādījusi labākos rezultātus. Par to varam būt patiesi lepni, jo Spēka dienas ideja sadarbībā ar VAS Latvijas dzelzceļš ir radusies tieši Latvijā,” stāsta Latvijas Ielu vingrošanas sporta biedrības valdes priekšsēdētājs Māris Šlēziņš.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar