Spēcīgākie Latvijas svarbumbu cēlāji ar cīņas degsmi godina trenera Jāņa Āboliņa piemiņu

Šis bija pirmais pasākums, kuru aizvadījām Jāņa Āboliņa gaišai piemiņai. Viena no trenera vērtīgākajām balvām – ,,Latvijas lepnums 2007’’, jau izsaka visu par sirdsdegsmi sportā, par mīlestību pret līdzcilvēkiem, par gaišumu un labestību, par lietderīgiem padomiem….

Uz šo pasākumu ieradās vairāk kā 100 Latvijas vadošākie svaru bumbu cēlāji. Dalībnieki sacentās vairākās svara kategorijās jauniešu, junioru, vīriešu un veterānu grupās.

No jēkabpiliešu vidus trenera piemiņu ar cīņas degsmi un pozitīvu konkurenci godināja – Viktorija Voitehoviča, Kitija un Vladislavs Voitehoviči, Jānis Taukulis, Artjoms Kornijčuks, Valērijs Cvetkovs un Edgars Melderis. Savukārt, kā treneris un tiesnesis svarbumbu arēnā, izgājis Jāņa Āboliņa apmācības un padomu skolu, cītīgi darboties turpina Ņikita Sekretovs.

Noslēguma apbalvošanas ceremonijā Jēkabpils vārds uz goda pjedestāla izskanēja daudzkārtīgi. Augstvērtīgāko sniegumu demonstrēja Vladislavs Voitehovičs, kurš vīru konkurencē, svara kategorijā līdz 95kg izcīnīja uzvaru. Savā svara kategorijā vīru konkurencē sudraba medaļa Valērijam Cvetkovam. Jānis Taukulis junioros izcīnīja 2.vietu, bet vīriešu konkurencē – 3.vietu. Artjoms Kornijčuks junioru grupā 3.vieta, vīriešu – 4.vieta. Savukārt Edgars Melderis ar savu startu svarbumbu celšanas arēnā deva komandai punktus. Daiļā dzimuma pārstāvēm spēka arēnā savu sagatavotību demonstrēja Viktorija Voitehoviča, kurai jauniešu un junioru grupā savā svara kategorijā izcīnītas bronzas medaļas, bet sieviešu konkurencē – 2.vieta. Kitijai Voitehovičai sieviešu konkurencē izcīnīta 5.vieta, bet galvenokārt gūta sacensību pieredze.

Svarbumbu celšanas stafešu cīņās piecu komandu vīru konkurencē Jēkabpils komandas sastāvā startējošie Vladislavs Voitehovičs, Valērijs Cvetkovs un Artjoms Kornijčuks, piekāpjoties Ventspils un Vecumnieku komandām, izcīnīja bronzas medaļas.

Piemiņas čempionāta kopvērtējumā, Jēkabpils komanda godam aizstāvēja sava bijušā trenera un skolotāja godu. Punktu kopvērtējumā mūsu komanda ieguva vienādu punktu skaitu ar Ventspils svarbumbu celšanas komandu un šajā gadījumā uzvaru noteica stafešu cīņa, līdz ar ko mūsējiem augstākais pakāpiens bija jāatdod ventspilniekiem. Novērtēsim šo cīņu kā cieņas apliecinājumu pret viesu komandu.

Līdz ar šo čempionātu noslēdzās arī Latvijas Kausa sezona svarbumbu celšanas sportā, kur 2017.gada labākā juniora titulu, svara kategorijā – 85kg, izcīnīja Artjoms Kornijčuks, bet spēcīgajā vīriešu konkurencē -95kg, 2017.gada uzvarētāja titulu sev nodrošināja Vladislavs Voitehovičs.

Visi pasākuma dalībnieki, kā arī Latvijas Svarbumbu celšanas asociācija un Jāņa Āboliņa sporta kluba biedri vēlas pateikties 3.vidusskolas direktoram Valdim Ozoliņam par mājīgajām, plašajām un gaišajām telpām un Jēkabpils sporta centram, personīgi Aivai Jakubovskai par ideju un iedvesmu šī pasākuma organizēšanā.

Informāciju sagatavoja:

Madara Jakubovska

Jēkabpils sporta centrs

Sabiedriskās attiecības

Foto: Jānis Lācis

TOP Komentāri

avatar