Šonedēļ simtiem bērnu pārņems savu vecāku darbavietas

Jau šo piektdien, 1. jūnijā, Darbā bērni dienas ietvaros simtiem bērnu viesosies vecāku darbavietās, lai tuvāk iepazītu vecāku profesiju un uzzinātu, ar ko īsti mamma un tētis diendienā nodarbojas. Ugunsgrēku dzēšana, iepazīšanās ar dienesta zirgiem un suņiem un robotikas nodarbības – kādas aktivitātes dalībniekiem padomā šogad?

Akcijas Darbā bērni īstenotāji – dažādu nozaru iestādes un uzņēmumi – parūpējušies par to, lai diena būtu izzinošām un interesantām aktivitātēm bagāta. Piemēram, Starptautiskās lidostas “Rīga” darbinieku bērnus priecēs ekskursijas lidlaukā, kā arī iespēja apskatīt un aptaustīt lidmašīnas. Par īpašu pārsteigumu šogad ir parūpējies Valsts policijas lidostas Rīga iecirknis – ar viņu gādību bērniem būs iespēja iepazīties ar policijas dienesta zirgiem un suņiem.

Diena, ko ģimenes kopā pavadīs vecāku darbavietā, Ventspils Naftas Termināls un ERGO tiks aizvadīta drošības zīmē, atraktīvās aktivitātēs aicinot bērnus par drošību domāt ikdienā. Piemēram, izmantojot īpašu aprīkojumu, bērniem VNT būs iespēja novērot, kas notiek ar automašīnu, tai avarējot, un izmēģināt darbībā ugunsdzēšamos aparātus.

Latvijas Loto darbinieku atvases iemēģinās roku Mazā laimes rata griešanā, piedalīsies viktorīnā par uzņēmumu, kā arī spēlēs bērnu Bingo!, kas, kā liecina pērnā gada pieredze, ir viena no mazo darbinieku mīļākajām nodarbēm. Kamēr bērni baudīs dienu Latvijas Televīzijā, kino atmosfērā vērojot iemīļotākās multiflmas, bez darba netiks atstāti arī viņu vecāki, kas piedalīsies bērnu laukuma labiekārtošanas darbos, lai bērnu laukumu mazajiem apmeklētājiem darītu vēl patīkamāku. Savukārt mazie un lielie bērni Amigo birojā pilnveidos zināšanas par tehnoloģijām un to drošu lietošanu – gan darbosies robotikas nodarbībās, gan mācīsies, kā pārliecināties par informācijas patiesumu.

Jau informējām, ka, lai rosinātu veidot ģimenēm draudzīgu darba vidi, kas palīdzētu strādājošiem vecākiem rast darba un ģimenes dzīves līdzsvaru, jau ceturto gadu Amigo iniciatīva laimīgām ģimenēm 1. jūnijā aicina uzņēmumus īstenot akciju Darbā bērni – dienu, kad bērniem ir iespēja iepazīt vecāku profesiju un darbavietu.

Šogad akcijā piedalīsies tās aizsācējs mobilo sakaru operators Amigo, pētījumu kompānija TNS, Latvijas Televīzija, Ventspils naftas termināls, Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija, Omniva, Rīgas Tehniskā universitāte, augstskola RISEBA, starptautiskā lidosta Rīga, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Latvijas Loto, apdrošināšanas kompānijas ERGO un Balta, kā arī citi uzņēmumi. Vairāki uzņēmumi pasākumu darbinieku bērniem rīko citās gada dienās.

Informāciju sagatavoja Elīna Malašenko.

TOP Komentāri

avatar