Solot darba iespējas ārzemēs, no cilvēkiem izkrāpj naudu

Brīvdienās, 17.janvārī Rīgas Latgales policijas iecirknī vērsās vairākas personas, kuras pastāstīja, ka tikušas apkrāptas saistībā ar darba piedāvājumu ārzemēs. Policijā vērsās astoņi darba meklētāji, kā arī mikroautobusa šoferis, kurš bija nolīgts, lai it kā nogādātu darba meklētājus uz Vāciju. Darba meklētāji palika gan bez naudas, gan darba.

Cietušie policistiem pastāstīja, ka Latvijas sludinājumu portālā atraduši darba piedāvājumu Vācijā. Sazinoties ar sludinājuma ievietotāju, potenciālajiem strādniekiem detalizēti tika izstāstīts par darbu Vācijā, par to, kas būs jādara, kā arī par to, kāda būs aizbraukšana.

Pēcāk tikusi norunāta izbraukšanas diena, tikšanās vieta un laiks. Ierodoties sarunātajā dienā, darba meklētājiem organizatoram bija jāsamaksā noteikta naudas summa 100 eiro apmērā, kas it kā saistīta ar ceļa izdevumiem. Darba devējs bija sarunājis kādu mikroautobusa šoferi, kurš visus darba meklētājus nogādātu Vācijā.

Pa ceļam darba piedāvātājs mikroautobusa šoferim lūdzis iebraukt Bauskā, kur esot jāsatiek vēl kāds darba meklētājs. Aizbraucot uz norādīto vietu, darba piedāvātājs it kā devies satikt šo cilvēku un pēc tam vairs nav atgriezies. Policijā ir uzsākts kriminālprocess par krāpšanu.

Policija aicina iedzīvotājus, izskatot darba piedāvājumus, būt uzmanīgākiem un nebūt tik lētticīgiem, kā arī nedot naudu svešām personām, nepārliecinoties par viņu identitāti un nenoskaidrojot sīkākas nianses par solīto darbu. Policija aicina par līdzīgiem krāpšanas gadījumiem vērsties policijā un ziņot.

TOP Komentāri

avatar