Šogad turpinās apgaismojuma rekonstrukciju Dārziņu apkaimē

Par šo summu veicot elektriskā tīkla rekonstrukcijas trešo kārtu, plānots sakārtot Dārziņu ielas posmu no Cidoniju ielas līdz 1.līnijai, 1.līnijas posmu no Jāņogu ielas līdz Dārziņu ielai un Jāņogu ielas posmu no 1.līnijas līdz 14.līnijai. Paredzēts, ka trešās kārtas remontdarbi tiks pabeigti šogad.

 

„Rīgas pašvaldība jau vairākus gadus nopietni strādā pie drošības situācijas uzlabošanas Dārziņos, un Pilsētas attīstības komiteja regulāri piešķir līdzekļus no infrastruktūras fonda Rīgas Austrumu izpilddirekcijai kvalitatīva apgaismojuma izveidošanai šajā apkaimē,” norāda Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Maksims Tolstojs.

 

Jau vēstīts, ka Pilsētas attīstības komiteja pērn piešķīra 170 000 eiro no infrastruktūras fonda elektriskā tīkla rekonstrukcijas otrajai kārtai Dārziņu apkaimē. Par šo summu tika sakārtots ielu apgaismojums Dārziņu ielas posmā no Taisnās ielas līdz Cidoniju ielai, Cidoniju ielas posmā no Mārsila ielas līdz Jāņogu ielai, Sakņu ielas posmā no Cidoniju ielas līdz Taisnajai ielai, 14.līnijas posmā no Cidoniju ielas līdz Daugavmalas ielai un Jāņogu ielas posmā no 14.līnijas līdz Taisnajai ielai.

 

Savukārt 2012.gada nogalē ielu apgaismojuma rekonstrukcijai Dārziņos komiteja no pilsētas infrastruktūras fonda piešķīra aptuveni 210 000 eiro. Par šiem līdzekļiem 2013.gadā Rīgas Austrumu izpilddirekcija veica esošā ielu apgaismojuma atjaunošanas darbus un projektēšanu Dārziņu apkaimes teritorijā pa Sakņu, Jāņogu, Daugavmalas ielu un to savienojošām šķērslīnijām, izveidojot jaunu, modernu un ekonomiski izdevīgu ielu apgaismojumu, tādējādi uzlabojot sakoptākās un blīvāk apdzīvotās apkaimes vidi un drošību.

 

Rīgas Dārziņu apkaime sešdesmitajos gados veidojusies kā vasarnīcu rajons ar ļoti minimālu infrastruktūru un labiekārtojumu, tostarp ar nepietiekamu ielu apgaismojumu daļā teritorijas. Pēc 1991.gada vasarnīcu īpašniekiem radās iespēja būvēt dzīvojamās ēkas pastāvīgai dzīvošanai.

 

 

TOP Komentāri

avatar