Šodien izšķiras Latvijas pārstāvju liktenis Eirovīzijas dziesmu konkursā

„Aarzemnieki” pusfinālā sacentīsies ar mūziķiem no Zviedrijas, Albānijas, Islandes, Krievijas, Azerbaidžānas, Armēnijas, Igaunijas, Beļģijas, Ungārijas, Moldovas, Melnkalnes, Sanmarīno, Portugāles, Ukrainas un Nīderlandes. Pusfināla balsojumā Latvija varēs saņemt balsis arī no Dānijas, Francijas un Spānijas iedzīvotājiem. Šo valstu mūziķi gan pusfinālā nestartēs, jo pēc sacensību noteikumiem valstis dalībai finālā kvalificējušās automātiski – Dānija kā rīkotājvalsts, bet Francija un Spānija kā tā saucamā „Lielā piecinieka” valstis.

Grupa uz Kopenhāgenu Dānijā devās jau vairāk kā pirms nedēļas, lai 28.aprīlī sāktos saspringts mēģinājumu grafiks ar skaņas un skatuves, kā arī 3 ģenerālmēģinājumiem. „Aarzemnieki” Dānijā paguvuši priecēt arī fanus un atbalstītājus pasākumā Latvijas vēstniecībā Dānijā, Euro club fanu pasākumā un Latvijas delegācijas pieņemšanā, ko izdevās sarīkot pateicoties divām dāņu brīvprātīgajām.

Zita Kaminska, Eirovīzijas projekta vadītāja, pirms došanās uz Dāniju jau stāstīja, ka pusfinālā, kurā ielozēta dalība “Aarzemniekiem” būs sīvs cīniņš par trīs vietām finālā, jo Latvija startēs kopā ar septiņām valstīm, kas pēc statistikas vienmēr iekļūst finālā: „Toties „Aarzemnieku” dziesma būs kā svaigs gaiss starp daudzajām balādēm, ko šogad izpildīs citu valstu dalībnieki, jo mēs uz Dāniju vedam pavisam atšķirīgu, lipīgu un līdzi dungojamu dziesmu, tāpēc līdz pēdējam brīdim cerēsim, ka šoreiz balsojums būs Latvijai labvēlīgs.”

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar