Šķīdoņa dēļ slēgti pieci vietējo ceļu posmi

Pavasara šķīdoņa dēļ grants seguma ceļi daudzviet ir pārmitrināti un zaudējuši savu nestspēju, 935 grants autoceļu posmos ir ieviesti transporta masas ierobežojumi – liegta satiksme kravas transportam, kura svars pārsniedz 10 tonnas. Atsevišķi ceļu posmi ir slēgti satiksmei.

Patlaban šķīdoņa dēļ ir slēgti atsevišķi autoceļu posmi uz šādiem autoceļiem:

– Vecumnieku novadā uz ceļa Valle-Sietiņi-Kurmene (V936) posmā no Mežmuižas līdz Kurmenei (4,7.-12,4. km); apbraucamais ceļš pa autoceļu Vecumnieki-Nereta-Subate (P73) un Ozolaine-Skaistkalne-Straumes (V1003);

– Vecumnieku novadā uz ceļa Sietiņi-Ozoliņi (V940) posmā no autoceļa Vecumnieki-Nereta-Subate (P73) līdz autoceļam Valle-Sietiņi-Kurmene (V936) (0.-2. km.); apbraucamais ceļš pa autoceļu Vecumnieki-Nereta-Subate (P73) un Ozolaine-Skaistkalne-Straumes (V1003).

– Krustpils novadā uz ceļa Antūži-Krustpils (V782) netālu no Bērzaunes tilta; slēgto posmu iespējams apbraukt caur Variešiem vai pa pašvaldības ceļiem;

– Dobeles novadā ceļš Naudīte-Slagūne-Upenieki (V1129) ir slēgts visā tā garumā (0.-16,5. km), apbraucams caur Dobeli un Anneniekiem;

– Balvu novadā slēgts ceļa Ruskulova-Bērzpils (V493) posms no Naglīšiem līdz reģionālajam ceļam Rēzekne-Gulbene (P36) (21,7.-31,5. km), apbraucamais ceļš pa Bērzpils – Tilža (V489) , P48 un V462.

Slēgto posmu sakārtošanas darbi un satiksmes atjaunošana būs iespējama tad, kad šie ceļi apžūs.

Visvairāk masas ierobežojumu ir Cēsu (116 ceļu posmos), Valmieras (63), Jēkabpils (60), Alūksnes (52) un Madonas (51) apkārtnē. Saraksts ar visiem posmiem, kuros ir ieviesti masas ierobežojumi, pieejams šeit. https://lvceli.lv/informacija-un-dati/#masas-ierobezojumi.

Plānojot braucienus reģionos, ir jārēķinās, ka pavasara atkušņa laikā braukšanas apstākļi uz grants ceļiem ir apgrūtināti. Pārmitrinātie ceļi vietām ir grūti izbraucami, tajos veidojas rises un iesēdumi. Daudzviet masas ierobežojumi ir ieviesti preventīvi, jo pārmitrinātos grants autoceļus sabojāt var ļoti ātri, to var izdarīt pat viens pārāk smags auto.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem valsts autoceļu tīklā aicinām informēt, zvanot uz VAS Latvijas Valsts ceļi diennakts bezmaksas informācijas tālruni 8000 5555.

 Informāciju sagatavoja VAS Latvijas Valsts ceļi Satiksmes informācijas centrs un Komunikācijas daļa.

Foto:Krišjānis Galiņš/Facebook.com

Attēlā: Krustpils novada ceļa posms Antūži- Vilkukrogs

TOP Komentāri

avatar