Sieviešu koris „Sudrabotā gaisma” aicina uz jubilejas koncertu

2015. gadā aprit 55 gadi, kopš ir dibināts koris „Sudrabotā gaisma” un sniedzis iespēju Rīgas vecākās paaudzes iedzīvotājiem sevi muzikāli izpaust, dziedot kora sastāvā. Svētkus plānots atzīmēt ar jestru, šim notikumam par godu veidotu koncertprogrammu. Tajā izskanēs gan jubilāru ierastais repertuārs, gan kapelas „Hāgenskalna muzikanti” veidotās ziņģu aranžijas, gan kopdziesmas ar koncerta vadītāju Dailes teātra aktrisi Olgu Dreģi. Muzikālus sveicienus no Jelgavas demonstrēs arī vīru koris „Ozols”.

Koris „Sudrabotā gaisma” ir vitāls un atraktīvs, un tā darbība ir plaša. Tas regulāri skatēs iegūst 1. pakāpes novērtējumus. Gadu gaitā izveidojusies sadarbība ar Rīgas sociālās aprūpes centriem, kur dāmas koncertē regulāri. Priekšnesumi bieži vien tiek sniegti arī dievkalpojumu laikā Rīgas baznīcās, un, neapšaubāmi, arī koncertzālēs.

Kora repertuārs sastāv no latviešu un citu tautu tautasdziesmu apdarēm, latviešu un ārvalstu klasiķu un mūsdienu komponistu oriģināldarbiem. Šoreiz izskanēs R. Dubras, R. Jermaka garīgā mūzika, V. Kaminska, E. Dārziņa un J. Vītola kormūzikas pērles vīru kora „Ozols” izpildījumā, kā arī sirsnīgas ziņģes visu koncerta dalībnieku interpretācijā.

Ieeja koncertā bez maksas.

Foto: publicitāte

TOP Komentāri

avatar