Sestā daļa autovadītāju nevadā līdzi saskaņoto paziņojumu savas māņticības dēļ

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk – LTAB) apkopotā statistika liecina, ka 15,9% autovadītāju nevadā līdzi saskaņoto paziņojumu, jo ir māņticīgi. Savukārt vēl 20% autovadītāju nezina, kur dabūt saskaņotā paziņojuma veidlapas. Tikai nedaudz vairāk nekā 45% autovadītāju ir pārliecināti, ka to automašīnās vienmēr līdzi ir saskaņotais paziņojums.

Lai atvieglotu autovadītāju ikdienu, LTAB izstrādājis un ieviesis mobilā saskaņotā paziņojuma funkciju aplikācijā LTAB OCTA. Jaunā aplikācijas funkcija ļaus CSNg cietušajiem ātri un ērti fiksēt negadījuma apstākļus, norādīt informāciju par iesaistītajām pusēm, apstiprināt datus un elektroniski nosūtīt tos apdrošinātājiem. Ņemot vērā, ka LTAB OCTA aplikācija piesaistīta LTAB uzturētajai OCTA datubāzei, datu ievade cietušajiem prasīs mazāk laika, jo tie saskaņotā paziņojuma protokolā ielasīsies automātiski. Turklāt aizpildītu saskaņoto paziņojumu abas puses varēs autorizēt ar elektronisko parakstu, un tas būs saistošs ikvienam apdrošinātājam.

“Lai arī kopumā saskaņotā paziņojuma popularitāte pēdējo gadu laikā ir ievērojami palielinājusies (salīdzinājumam 53,5% 2009.gadā un 63,9% šī gada pirmajos 9 mēnešos), tomēr LTAB statistika* rāda, ka saskaņoto paziņojumu izmantošanas proporcija Rīgā un citos Latvijas reģionos būtiski atšķiras. Ja Latvijas lielākajās pilsētās ar saskaņotajiem paziņojumiem fiksēto CSNg īpatsvars pārsniedz 70%, tad atsevišķos lauku reģionos, īpaši Latgalē, tas ir 50% un zemāks,” informē LTAB valdes loceklis Juris Stengrevics.

Jaunā saskaņotā paziņojuma funkcija aplikācijā LTAB OCTA jau pieejama Android ierīcēm un to var lejupielādēt Google Play interneta veikalā bez maksas. Savukārt Apple viedierīču lietotājiem saskaņotā paziņojuma funkcija būs pieejama līdz ar nākamo aplikācijas atjauninājumu Apple Store vietnē. “Aicinām autovadītājus lejupielādēt LTAB OCTA aplikāciju savos viedtālruņos jau tagad, kā arī veikt nepieciešamo autorizāciju, lai iespējamā CSNg brīdī saskaņotais paziņojums būtu pa rokai,” norāda J.Stengrevics.

Kampaņas partneris Bigbank Latvija vadītājs Ģirts Kurmis  norāda: “Mēs kā banka vienmēr cenšamies izglītot klientus par nozarēm, kurās piedāvājam savus pakalpojumus. Tāpēc esam gandarīti, ka piedalāmies kampaņā, kura atklāj jaunu un inovatīvu produktu – elektroniski pieejamu saskaņoto paziņojumu. Arī mēs esam digitāli un cenšamies saviem klientiem maksimāli atvieglot ikdienas darbības, tāpēc ticam, ka jaunais veids, kādā tagad būs pieejams saskaņotais paziņojums, atvieglos daudzu cilvēku ikdienu.”

Kampaņa tiek finansēta no ceļu satiksmes negadījumu novēršanai un profilaksei paredzētajiem līdzekļiem, kurus veido apdrošinātāju veiktās iemaksas no OCTA polisēm.

* Statistika no www.ltab.lv/maps

 Informāciju sagatavoja:

LTAB sabiedrisko attiecību konsultants

Gints Lazdiņš

TOP Komentāri

avatar