Sānu redze jeb vingrinājumi redzeslauka paplašināšanai

Lūk, vingrinājumi, kuri palīdz paplašināt redzeslauku. Tie jāpilda uzmanīgi, lēnām, jo nepastarpināti darbs notiek ne tikai ar acs muskuļiem, bet arī ar citiem orgāniem.

Pirms sāk pildīt vingrojumus, jānoskaņojas: jāapsēžas vai jānostājas taisni, tomēr viegli atslābināti, jāsmaida un, pat ja nav tā priecīgākā diena, jāsajūtas apmierināta cilvēka ādā. Vingrinājumu obligāti jāveic mierīgā atmosfērā, lai nekas nesatrauktu un nenobiedētu!

Šajos vingrinājumos tiek trenēta sānu redze:

1. Paskatieties ar abām acīm uz savu degungalu, pavēršot acis uz iekšu; pēc tam skatienu virziet uz priekšu, bet uzmanību – uz sāniem, novērojot, kurus priekšmetus sānos jūs redziet, NESKATOTIES uz sāniem, bet tikai uz priekšu. Neizmežģiet acis, pajoko pasniedzēja, atgādinot, ka viss jādara maigi, līgani, noteikti bez sāpēm.

2. Lēnām paskatieties uz virsdeguni, atkal acis pavēršot uz iekšu; tad skatienu virziet uz priekšu, bet uzmanību atkal noturiet sānos (skatoties tikai uz priekšu).

3. Lēnām paskatieties uz punktu starp uzacīm, tad virziet skatienu uz priekšu, bet atkal vērojiet, ko jūs spējiet pamanīt ar sānu redzi.

Ja gadījumā jūs vienmēr šķielējiet uz iekšpusi, pildiet tikai šo vingrinājumu otro daļu (skatiens uz priekšu, vēro, ko pamana sānos).

Pēc vingrinājuma obligāti acis vajag atpūtināt jeb veikt tā saucamo palmingu. To dara šādi. Aktīvi paberzējiet plaukstu pret plaukstu, turot tās tuvu sejai. Tad uzlieciet siltās plaukstas uz aizvērtām acīm tā, lai acīm nepiekļūtu gaisma. Plaukstas jātur kausiņu formā – lai nespiestu acis. Šādi atpūtiniet acis vairākas minūtes, tikmēr klausoties mierīgu, skaistu mūziku vai iedomājoties skaistus dabas skatus.

Šo vingrinājumu ieteicams veikt ne tikai pēc sānu redzei domātiem vingrinājumiem, bet vairākas reizes dienā, īpaši, kad acis ir nogurušas, iesaka Norbekova redzes atjaunošanas kursu vadītāja.

Šie vingrinājumi paplašina redzes lauku.

Pēc palminga un citiem acu vingrinājumiem uzmanīgs vērotājs var pamanīt, ka redze uzlabojas, bet pēc tam efekts mazinās, tas ir normāls redzes atjaunošanās mehānisms, kas norit viļņveidīgi, tomēr – ar katru reizi rezultāts kļūst labāks.

Kopumā redzes uzlabošanai un atpūtināšanai ieteicami arī citi redzes vingrinājumi, acis līgani izkustinot dažādos virzienus, “zīmējot” ar tām astoņniekus un bantītes, obligāti pēc tiem acis atslābinot – veicot palmingu.

2

TOP Komentāri

avatar
2 Komentāra topiki
0 Raksta atbildes
0 Sekotāji
 
Vislielākā reakcija
Karstākais komentāru topiks
0 Komentāru autori
Erickfax Nesenie komentāru autori
jaunākie vecākie vispopulārākie
Erickfax
Viesis
Erickfax

wh0cd4479762 lasix cafergot tadalafil price of zoloft revia buy sildenafil vardenafil tablets 20 mg buy allopurinol

Erickfax
Viesis
Erickfax

wh0cd771444 purchase atarax generic hydrochlorothiazide ONLINE EFFEXOR synthroid online