Saņemti EK maksājumi jaunajam plānošanas periodam

Avansa maksājumi saņemti Eiropas Sociālā fonda (ESF) ietvaros 6 019 827 eiro apmērā, tostarp Jauniešu garantijas iniciatīvai 290 106 eiro.

Šie ir jau otrie EK avansa maksājumi, kurus Latvija saņēmusi jaunā ES fondu plānošanas perioda projektu īstenošanai. Tas ir apliecinājums, ka gan ar ES fondu jaunā perioda plānošanu, gan vadību veiksmīgi virzāmies uz noteiktajiem mērķiem. Jāatzīmē, ka jau šobrīd uzsākti vairāki vērienīgi jaunā plānošanas perioda projekti, bet paralēli katrā no atbildīgajām ministrijām aktīvi norit priekšdarbi, lai potenciālajiem finansējuma saņēmējiem jau 2015.gadā sniegtu iespēju pieteikt projektus apjomīgā skaitā programmu,” norāda finanšu ministrs Jānis Reirs.

2014.gada decembrī pirmos avansa maksājumus Latvija saņēma Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) un Kohēzijas fonda (KF) ietvaros, attiecīgi 22 571 773 eiro un 12 684 498 eiro apmērā. Katra ES dalībvalsts avansa maksājumus no EK saņem plānošanas perioda pirmajos trijos gados. Tie paredzēti programmu līdzfinansēšanas uzsākšanai plānošanas perioda sākumā. Tāpat, papildus pirmajiem avansa maksājumiem 1% apmērā no kopējā finansējuma katrā no fondiem, Latvija tāpat kā citas ES dalībvalstis no EK saņems arī ikgadējos maksājumus.

TOP Komentāri

avatar