Saliena nodevusi ekspluatācijā jauno dzīvojamo ēku projektu

Līdz ar šī posma realizāciju Salienā tika izveidots Baltijas valstīs pirmais golf estate koncepts, kas apvieno teritoriālu un funkcionālu mijiedarbību starp golfa kompleksu un mājokļu apbūvi.

Maikl Makarov (Michael James Makarov), Saliena Development SIA valdes priekšsēdētājs: „Šis posms bija nozīmīgs divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, līdz ar tā īstenošanu mēs uzsākām savu darbību arī dzīvokļu segmentā, paplašinot mūsu savrupmāju un rindu māju piedāvājumu pircējiem ar dzīvokļu sortimentu. Otrkārt, mēs ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā ieviesām pasaulē tik prestižo golf estate konceptu, nosakot jaunus standartus nekustamo īpašumu projektos. To novērtē arī mūsu pircējs, jo 20% dzīvokļu ir pārdoti jau būvniecības stadijā.”

Divas reizes augstāka energoefektivitāte

Šo dzīvokļu būvniecībā tika izmantota Latvijai jauna kombinēto konstrukciju tehnoloģija, kas savas energoefektivitātes un citu īpašību dēļ ir jau kļuvusi populāra Eiropas ziemeļvalstīs. Šīs konstrukcijas ir elastīgas un izturīgas pret dinamiskām slodzēm. Celtniecībā izmantotie materiāli ir videi draudzīgi, nodrošina efektīvu siltumizolāciju un samazina trokšņu līmeni.

Svarīgi uzsvērt, ka projektēšanas procesā liels uzsvars tika likts uz energoefektivitāti, lai nodrošinātu pēc iespējas zemākas izmaksas ekspluatācijā. Veiktie konstrukciju mērījumi liecina, ka to energoefektivitātes radītāji ir divreiz labāki par LBN normatīvos noteiktajiem.  

Penthausi un Salienas Dārza parks

Dzīvokļu platības ir no 45 līdz 194 kv.m, no divām līdz četrām istabām. Dzīvokļu skaits katrā ēkā svārstās no 12 līdz 29 dzīvokļiem, kas ir būtiska projekta priekšrocība, jo nozīmē maz kaimiņu un patīkamu dzīves vidi. Augšējos stāvos ir penthouse tipa dzīvokļi ar plašām terasēm. Lielie logi un plašie balkoni rada vizuāli paplašinātu telpu, kas nojauks robežas starp dzīvokli un parku.

Jaunā mājokļu kompleksa pievienotā vērtība ir izveidotais parks 12 000 kv.m. platībā ar dīķi, strūklaku, apzaļumotu teritoriju, sastādītiem kokiem un bruģētiem un izgaismotiem celiņiem. Parkā izveidots moderns un augstākajiem standartiem atbilstošs bērnu laukums ar speciālu un īpaši mīkstu segumu. Bērnu laukums ir aprīkots ar rotaļu un sporta elementiem dažāda vecuma bērniem. Šis ir jau otrais bērnu laukums Salienā. Projekta ietvaros iedzīvotājiem ir pieejami arī citi izglītības un sporta objekti: starptautiskā skola, golfa komplekss, meža parks, ledus halle, ka arī drīzumā tiks uzcelta jātnieku sporta skola.

Ēku projektēšanu veica arhitektu birojs „Sarma&Norde”.

Nekustamo īpašumu projekts Saliena atrodas starp Rīgu un Jūrmalu. 455 ha lielā platībā tiek attīstīts mūsdienīgs koncepts ar augstvērtīgu dzīvojamo, darba un izklaides vidi. Šobrīd Salienā jau dzīvo ap 150 ģimeņu, ierīkota mūsdienīga infrastruktūra, izveidots viens no lielākajiem Baltijā golfa kompleksiem, kā arī tajā atrodas Latvijas Starptautiskā skola. Salienas attīstītājs un pārvaldītājs ir Saliena Development SIA. 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar