Salaspilī svinīgi atklāta jaunā sporta halle

Pasākums sākās ar lāpu skrējienu no trīs dažādām novada vietām un beidzās ar skrējēju svinīgu sagaidīšanu pie sporta halles, Latvijas himnas kopīgu dziedāšanu un Igora Sokolova, kurš pats arī piedalījās skrējienā,  svinīgu uzrunu.

Turpinājumā tautu uzrunāja Salaspils novada domes priekšsēdētājs Raimonds Čudars, uzsverot, ka svētki šogad ir īpaši nozīmīgi. „Valsts svētki sakrīt ar pilsētas tiesību piešķiršanu Salaspilij divdesmito gadadienu. Tas bija 1993. gadā, kad tajā laikā lielākais lauku ciemats kļuva par pilntiesīgu pilsētu. Divdesmit gados esam auguši, attīstījušies, un šovakar savas pilsētas gadadienu vainagojam ar pirmo lielo sabiedrisko celtni novadā – mūsu sporta halli. Novēlu tiem daudzajiem sporta gribētājiem, īpaši mazākajiem, sportā rast piepildījumu, prieku, rakstura stingrību. Šodien šeit, mūsu vidū, ir daudz olimpiešu, medaļnieku, čempionu, bet, pirmkārt, viņi ir lieliski cilvēki, kuri savu dzīves gludo ceļu guvuši sviedros un darbā. Ņemsim piemēru no viņiem! Mūsu jaunā sporta halle ir brieduma un izaugsmes apliecinājums novadam. Tas ir apliecinājums mums pašiem, ka varam paļauties uz sevi, savu darbu un apņemšanos, varam radīt prieka un izdarīta darba sajūtu”, savā uzrunā saka R. Čudars. Pēc beigu vārdiem tika aicināts olimpiskais medaļieks Jānis Lūsis simboliskās lāpas iedegšanai uz sporta halles jumta.

Svinīgo pasākumu papildināja par Salaspils kultūras un sporta dzīvi veidoti video, kā arī tika pasniegts tituls „Goda salaspilietis” Nacionālā Botāniskā dārza pētniecei Dzintrai Knapei.

Sanākušo Salaspils iedzīvotāju domas par sporta halles atklāšanu ir pozitīvas. „Liels paldies Salaspilij par sporta halli. Iespējams, tagad jaunieši vairāk pievērsīsies sportam, nevis neko nedarīs. Esam ļoti apmierināti”.

 Anna Ūdre

TOP Komentāri

avatar