Sākas skolotāju bezmaksas digitālās apmācības

Nodarbības no janvāra līdz maijam notiks programmas partnera “Iespējamā misija” (IM) treneru vadībā. To laikā dalībnieki apgūs, kā veidot un skolā izmantot sociālos medijus, blogus, infografikas, foto, video un animācijas. Inovatīvās domāšanas meistarklasēs skolotāji atklās veidus, kā radīt oriģinālas idejas un ieviest tās mācībās. Programmas neatņemama sastāvdaļa būs arī vebināri un mājas darbi.

Galvenais uzdevums skolotājiem būs piecu mēnešu laikā izstrādāt digitālo pārmaiņu projektu savai skolai. Projekta mērķis ir rast veidus, kā ar tehnoloģijām uzlabot skolēnu sasniegumus mācībās. Tam jābūt ilgtspējīgam, īstenojamam daudzos mācību priekšmetos un jāveicina sadarbība skolēnu un skolotāju vidū, nodrošinot individuālu pieeju skolēniem ar dažādām spējām. Visus projektus noslēgumā vērtēs IM treneri un programmas žūrija. Tā skola, kuras projektu eksperti atzīs par pārliecinošāko, iegūs 10 000 eiro jaunākajām tehnoloģijām no Samsung Electronics Baltics.

“Mūsu mērķis ir līdz 2016. gadam panākt, ka vismaz 60% skolotāju skolā brīvi rīkojas ar mūsdienu tehnoloģijām. Būtiski, lai vienlīdzīgs tehnoloģiju lietojums būtu arī visās mācību programmās. Mūsu skolās tās ir trīs – humanitārā, eksaktā un vispārizglītojošā programma,” skolas vīziju, piesakoties “Samsung Skola nākotnei”, komentē Rīgas 6. vidusskolas direktora vietnieks informātikas jautājumos Kalvis Kincis.

Programmai ir piesaistīti dažādu nozaru eksperti un viedokļu līderi, kuri “Samsung Skola nākotnei” vadīs lekciju ciklu “Iedvesmo radīt”. Eksperti ar saviem piemēriem iedvesmos direktorus un skolotājus būt par pārmaiņu nesējiem un realizēt savas idejas gan skolā, gan ikdienā. Pirmajā mācību posmā janvārī lektoru vidū būs Latvijas Universitātes rektors Mārcis Auziņš, UNESCO ģenerālsekretāra p. i. Baiba Moļņika, Bērnu zinātnes centra Z(in)oo vadītājs Pauls Irbins, mediju, kultūras un mārketinga speciāliste Zane Čulkstēna un Zinātkāres centra “Zili Brīnumi” vadītājs Aldis Kalniņš.

“Babītes vidusskola ir ļoti labi aprīkota ar tehnoloģijām, tāpēc mūsu prioritāte nākamajos divos gados ir skolā nodrošināt plašu mācīšanās pieejamību ikvienam. Skolēnam, kurš ir ārzemēs, skolēnam, kurš ir saslimis, kā arī skolēnam, kurš ir klasē, bet kuram nepatīk klausīties,” uzsver Babītes vidusskolas direktore Ilze Rozenberga.

Mācības programmā notiek piecos moduļos: pirmais modulis no 2014. gada 6. līdz 10. janvārim; otrais modulis no 3. līdz 7. februārim; trešais modulis no 3. līdz 7. martam; ceturtais modulis no 31. marta līdz 4. aprīlim; piektais modulis no 6. līdz 12. maijam.

Samsung programmu izsludināja pērn oktobrī, kad papildu digitālās prasmes pieteicās apgūt 213 jeb ceturtā daļa Latvijas skolu. Visus pieteikumus izvērtēja IM un žūrija, kas arī noteica, kuras 30 skolu komandas ir uzņemtas apmācībās.

Pēc Eiropas Komisijas datiem, Latvijas skolotāju pārliecība par savām digitālajām prasmēm ir viena no zemākajām Eiropā. Savukārt Samsung veiktā aptauja liecina, ka 83% vecāku uzskata, ka tieši skolotāju digitālās prasmes ietekmē skolēnu zinātkāri mācīties. Tāpēc šajā programmā skolotāji vingrināsies veidot skolēniem radošas un aizraujošas mācību stundas.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar