Rūpējies par sava velosipēda drošību arī rudens un ziemas sezonā!

Valsts policija vakar, 26. oktobrī saņēma informāciju no vairākiem iedzīvotājiem, kuri norādīja, ka viņiem nozagti velosipēdi. Zagļi velosipēdus nozaguši gan no velosipēdu novietnēm un kāpņu telpām, gan no pagrabiem, uzlaužot pagraba durvis.

Neskatoties uz to, ka laikapstākļi vairs nav tik vasarīgi, daudzi iedzīvotāji nonākšanai galamērķī aizvien izmanto velosipēdu. Tādēļ policija uzsver, ka katram velosipēda īpašniekam ir jāparūpējas, lai viņa divritenis nekļūst par vieglu guvumu zaglim.

Policija aicina velosipēdu aprīkot ar kvalitatīvu slēdzeni. To ieteicams novietot pēc iespējas tuvāk zemei, ar atslēgas caurumu uz leju, lai zaglim slēdzeni būtu grūtāk atmūķēt. Vienmēr rūpīgi jāizvērtē, vai objekts, pie kā tiek pieslēgts velosipēds, ir drošs pret salaušanu, deformāciju un pārvietošanu, tādēļ nekādā gadījumā divriteni nevajadzētu pieslēgt pie maziem kokiem, stabiem, kāpņu margām, stiepļu sētām vai žoga – tos var viegli nolauzt vai pārzāģēt.

Savukārt citi velosipēdu īpašnieki, tuvojoties aukstākiem laikapstākļiem, savus velosipēdus sāk gatavot ziemai. Policija aicina velosipēdu īpašniekus būt uzmanīgiem un padomāt par to drošu glabāšanu, jo par velosipēda drošību ir jārūpējas arī tad, kad tas netiek lietots.

Uzglabājot velosipēdu pagrabā, šķūnīti vai garāžā, ieteicams šīs telpas aizslēgt ar drošām slēdzenēm, tāpat jāparūpējas par to, lai velosipēds ir pieslēgts ar saslēgu, taču visdrošāk velosipēdu glabāt mājoklī. Policija atgādina, ka velosipēdu nav ieteicams glabāt uz balkona. Neskatoties uz to, ka velosipēds var būt pieslēgts pie balkona margām, zaglis kāroto mantu var nolūkot, pārzāģēt margas un to nozagt, pat neiekļūstot telpās. Tas attiecas arī uz augšējo stāvu balkoniem.

Velosipēdu reģistrēšana Ceļu satiksmes direkcijā ne tikai atvieglo, bet arī paātrina zagtu velosipēdu identificēšanu un to likumīgo īpašnieku atrašanu, tādēļ policija aicina velosipēdus piereģistrēt.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar