Rundāles novadā Kaucītes upē noplūst naftas produkti

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka upē Kaucīte ir noplūduši naftas produkti. Lai ierobežotu naftas produktu izplatību, ugunsdzēsēji glābēji uzsāka absorbējošo bonu uzstādīšanu. Paralēli bonu uzstādīšanai, ugunsdzēsēji glābēji devās gar upi meklēt iespējamo piesārņojuma cēloni. Pārbaudot notikuma vietu, tika konstatēts, ka piesārņota ir visa upe un naftas produkti ir redzami arī vietā, kur Kaucīte ietek Lielupē. Piesārņojuma kopējais garums Kaucītes upē ir apmēram 4 kilometri. Upītes platums šajā vietā ir no diviem līdz trijiem metriem.

Apsekojot upes krastus, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piesārņojuma cēlonis iespējams ir naftas produktu noplūde no nelegāla pieslēguma naftas vadam. Šobrīd uzņēmuma „LatRosTrans” pārstāvji kopā ar ugunsdzēsējiem glābējiem veic noplūdes vietas noslēgšanu, lai apturētu naftas produktu ieplūšanu upē.

Notikuma vietā strādā arī SIA „VentEko” pārstāvji, kas veic noplūdušo naftas produktu savākšanas darbus un papildus absorbentu izvietošanu upē.

Par notikušo nekavējoties tika paziņots arī Valsts vides dienestam.

TOP Komentāri

avatar