Rudenī Latvijā koncertēs OneRepublic

„Native” turnejas laikā OneRepublic viesosies vairāk kā piecdesmit pasaules lielākajās  pilsētās un par vienu no savām pieturvietām ir izvēlējusies arī Rīgu. Grupa sev līdzi atvedīs iespaidīgu skaņas, gaismas un skatuves aprīkojumu, radot iespēju Latvijas skatītājiem baudīt visaugstākās klases koncertšovu.

OneRepublic 2002.gadā dibinājuši skolasbiedri Raiens Teders (Ryan Tedder) un Zaks Filkinss (Zach Filkins). Grupā darbojas arī Drjū Brauns (Drew Brown), Brents Kacls (Brent Kutzle) un Edijs Fišers (Eddie Fisher).

Pasaules slavu OneRepublic atnesa 2007.gads un sadarbība ar producentu Timbalandu, kas remiksēja un savā albumā iekļāva grupas dziesmu „Apologize”. Tā nedēļām ilgi atradās daudzu valstu mūzikas topu virsotnēs un šobrīd ir ierindojusies Billboard visu laiku populārāko dziesmu piecdesmitniekā.
Līdz šim OneRepublic izdevusi 3 albumus. Katrs no tiem grupu pacēlis arvien plašākā slavas zenītā. Jaunākais albums ar nosaukumu „Native” iznācis 2013.gada martā un ir kļuvis par veiksmīgāko grupas ierakstu. Tajā iekļautie singli „Counting Stars”, “Feel Again” un “If I Lose Myself” daudzās valstīs ieguvuši zelta un platīna statusu un šobrīd atrodas nemitīgā rotācijā radiostacijās un mūzikas televīziju kanālos.

Jāatzīmē, ka OneRepublic līderis Raiens Teders paralēli dalībai grupā raksta un producē dziesmas arī citiem. Kā dziesmu autors vai līdzautors viņš sadarbojies ar Maroon 5, Adeli, Eliju Goldingu, Dženiferu Lopesu, U2, One Direction, Vitniju Hjūstoni, Backstreet Boys, Džeimsu Blantu un neskaitāmiem citiem. Teders ir Leonas Lūisas balādes „Bleeding love”, kā arī Bejonsē Noulzas hita „Halo” autors. Adeles singli „Turning Tables” un „Rumour Has It” 2012.gadā viņam atnesuši Grammy balvu.

TOP Komentāri

avatar