Rozītis uzvar „Ghetto Streetbike Freestyle”

„Ghetto Streetbike Freestyle” notika jau otro gadu pēc kārtas, bet tieši šajā reizē tika piedzīvotas maksimāli spēcīgas emocijas, jo laika apstākļi priecēja gan skatītājus, gan braucējus, neliedzot kā pirms gada īstenot visas savas ieceres slapjā asfalta dēļ. Grīziņkalnā bija ieradušies sportisti no Somijas, Krievijas, Lietuvas un Igaunijas, bet Latviju līdzās Inčukalna braucējam Jānim Rozītim pārstāvēja arī Didzis Grundulis. Jelgavniekam šī bija debija starptautiskās sacensībās.

Kvalifikācijas sacensībās tika noteikti desmit labākie braucēji, kuriem finālā vēlreiz tika dota iespēja apliecināt savu meistarību. Didzis Grundulis kvalifikāciju pabeidza 14. vietā, bet Jānis Rozītis apsteidza visus konkurentus, iegūstot līderpozīcijas. Latvieša tuvākie sekotāji bija nākamie laureāti – lietuvieši Pauļus Labanausks un Šarūns Kezis.

Pēc finālbrauciena abus līderus – Rozīti un Labanausku – šķīra tikai daži punkti. Starptautiska profesionāļu žūrija – Džons Mūrs (Lielbritānija), Jurijs Driftovskis (Ukraina) un Virgīnijs Žukausks (Lietuva) – pirmo vietu piešķīra Rozītim, bet trešajā vietā tāpat kā kvalifikācijā ierindojās Kezis. Balvas un naudas prēmijas saņēma arī nākamo divu vietu ieguvēji – Niko Sakinens (Somija) un Marts Mullers (Igaunija).

„Ghetto Streetbike Freestyle” ietvaros notika arī spēku samērošana vairākās atsevišķās motofrīstaila disciplīnās. „Longest Stoppie” tālākais brauciens izdevās Jānim Rozītim, „Wheelie Race” uzvarēja Nerijus Maļinausks (Lietuva), bet labāko jauno triku demonstrēja Šarūns Kezis (Lietuva).

 

„Ghetto Streetbike Freestyle” fināla rezultāti:

1. Jānis Rozītis (Latvija, „Kawaski zx636”) 277 punkti

2. Pauļus Labanausks (Lietuva, „Kawasaki Zx6r Ninja”) 270 punkti

3. Šarūns Kezis (Lietuva, „Kawasaki Zx6r”) 253 punkti

4. Niko Sakinens (Somija, „Honda CBR F4i”) 248 punkti

5. Marts Multers (Igaunija, „Kawasaki 636 2004”) 240 punkti

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar