Rosina paredzēt atbildību par odometru rādītāju sagrozīšanu

Automašīnas nobraukuma krāpnieciska grozīšana, to samazinot, nepamatoti paaugstina automašīnas pārdošanas vērtību un rada maldīgu iespaidu par tās patieso tehnisko stāvokli, norāda deputāts K.Seržants. Tas savukārt rada paaugstinātu ekspluatācijas bīstamību, tāpat odometra rādītāju grozīšanu izmanto automašīnu līzinga noteikumu apiešanai un izdevīgāku apdrošināšanas nosacījumu saņemšanai.

K.Seržanta sagatavotie priekšlikumi grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredz, ka par transportlīdzekļa odometra rādījumu izmainīšanu, palielinot vai samazinot odometra uzskaitīto transportlīdzekļa nobraukumu, fiziskām personām varēs piemērot naudas sodu līdz 100 euro, bet juridiskām personām – līdz 1 000 euro. Savukārt par transportlīdzekļa odometra rādījumu izmainīšanas pakalpojumu piedāvāšanu vai reklamēšanu fiziskām personām ierosināts noteikt sodu līdz 200 euro, bet juridiskām personām – līdz 2 000 euro.

Priekšlikumi grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā pirmdien, 19. janvārī, iesniegti izvērtēšanai sadarbības padomes sēdē.

Ceļu satiksmes drošības direkcija automašīnu nobraukuma kontroli jau tagad veic tās reģistrācijas brīdī un tehniskās apskates laikā. Informācija ir pieejama Ceļu satiksmes drošības direkcijas mājaslapā. Krāpniecības gadījumā autoīpašnieks varēs vērsties Patērētāju tiesību aizsardzības centrā ar prasību atzīt automašīnas pirkšanas pārdošanas darījumu par spēkā neesošu savukārt vēršoties tiesībsargājošajās institūcijās, tiks panākta soda naudas piemērošana.

Foto: auto24.lv

TOP Komentāri

avatar