Rock’n’roll fani Latvijā svin Vispasaules rokenrola dienu

Šī diena tiek saistīta ar kādu mūzikas ierakstu, kuru pirms 60 gadiem veica leģendārais amerikāņu dziedātājs Bils Halejs, ieskaņojot kompozīciju Rock Around The Clock, tādējādi aizsākot rokenrola ēru visā pasaulē.

Arī Rīgā rock’n’roll fani svinēja šī mūzikas stila dzimšanas dienu, bet kaislīgākie no tiem pulcējās Vecrīgas sirdī – Līvu Laukumā, kur restorānā Rockabilly House ballīti nodrošināja viena no pašmāju labākajām rokenrola grupām – KEKSI!

„Rock’n’roll nav tikai mūzikas žanrs, tas ir dzīvesveids. Savā rašanās laikā tas kļuva par izaicinājumu pastāvošajai iekārtai un laikmetam, jo tas radās, apvienojot balto un melnādaino sabiedrībās populārus mūzikas žanrus – lietas, kas pērnā gadsimta vidū ASV bija nesavienojamas,” stāsta KEKSI līderis Aleksandrs Sircovs jeb Muravejs. Rock’n’roll žanrs radās attīstoties no rythm’n’blues, džeza, boogie-woogie, gospeļmūzikas un kantri mikšļa, ar ko savstarpēji nesaistīti mūziķi dažādos ASV štatos sāka eksperimentēt jauna skanējuma meklējumos. Mūsdienu mūzikas skatuve bez rock’n’roll nav iedomājama… 

Basģitārists Aleksandrs Sircovs jeb Muravejs ir grupas KEKSI līderis, kurš līdz šim spēlējis arī tādās grupās kā Opus Pro, Rebel u.c., kā arī muzicējis kopā ar Latvijas ievērojamākajiem skatuves māksliniekiem, tostarp arī ar Raimondu Paulu. Pēdējo gadu laikā KEKSI piedzīvojuši raibu koncertdzīvi, muzicējuši neskaitāmos festivālos Latvijā un ārvalstīs, priecējuši publiku autorkoncertos un piedzīvojuši dažādas pārmaiņas. Savas pastāvēšanas laikā grupa kļuvusi par vienu no pieprasītākajām rock’n’roll grupām Baltijā.

Grupa KEKSI ir dibināta pirms 17 gadiem Cēsīs un tās repertuārā ir pasaulē zināmas rock’n’roll, rockabilly, boogie un rythm’n’blues stilu kompozīcijas.

Šī gada 30. maijā grupa savus talanta cienītājus priecēs ar jubilejas koncertu savā dzimtajā pilsētā Cēsīs – CATA Kultūras namā, Jāņa Poruka ielā 8. Sākums pulksten 19.00.

Foto: Agris Semēvics

TOP Komentāri

avatar