Rīt pirmizrāde izrādei “Otello”

Pirmizrāde notiks starptautiskā amatierteātru festivāla “Rīga Spēlē teātri 2014” ietvaros 19.oktobrī plkst. 19:00 Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes telpās Kr.Valdemāra ielā 48. Ieeja bez maksas.

 

“Arī pati tikumība nespēj izvairīties no apmelojumu skrāpējumiem” /V.Šekspīrs/

 

OTELLO ir stāsts par vīru, kura mīlestība sapinas viltīgos intrigu tīmekļos un pāraug saindētā greizsirdībā. Tam visam pa vidu caurvijas šķīstuma un uzticības stīga, kas izdzīvo līdz pēdējam Dezdemonas elpas vilcienam. Tā ir cīņa ne tikai starp cilvēkiem, bet arī starp saprātu un tumšām iedomām, kas akli atsakās redzēt patiesību un galu galā samaksā nodevības augsto cenu. 

 

Zīmīgi, ka šogad aprit 450 gadi kopš izcilākā angļu dramaturga un dzejnieka Viljama Šekspīra dzimšanas un 410 gadi kopš pirmā OTELLO uzveduma. 17. gadsimtā OTELLO bija viena no populārākajām Šekspīra lugām, kas nezaudēja savu popularitāti arī 18. un 19. gadsimtā.

LU Studentu teātris iepriekš ir iestudējis tādus Šekspīra darbus kā “Vētra” un “Spītnieces savaldīšana”. Savukārt OTELLO ir viens no Latvijas Universitātes Studentu teātra pēdējo gadu vērienīgākajiem iestudējumiem.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar