Rīt Bluķa vakars Vecrīgā!

Tā kliedē tumsu un ar katru nākamo dienu ceļas Pasaules kalnā augšup. Svētkus, kurus latvieši sauc par Bluķa vakaru, atzīmējušas un svētījušas arī citas tautas Eiropā. Ar Bluķa vakaru beidzas iepriekšējais un sākas jaunais Saules gads. Aicinām būt vienotiem šajā vakarā un kopīgi gan domās, gan velkot bluķi, nest gaismu katra sirdī, mājā, novadā, valstī!

 Aicinām svinēt Bluķa vakaru Vecrīgā Ziemas saulgriežos 20. decembrī!

Vecrīgā Bluķa vakars notiks piektdien, 20. decembrī plkst. 18.00. Bluķa vilkšana Rīgā sāksies Rātslaukumā, turpināsies pa Vecrīgas ielām un laukumiem, noslēgsies ar bluķu ugunskuru un Ziemassvētku svinēšanu Rātslaukumā. Svētku norises vadīs Rīgas folkloras kopas – „Grodi”, „Garataka”, „Skandinieki”, „Budēļi”, „Berendejka”, „Iļjinskaja pjatņica”, „Rija”, „Rīgas danču klubs” un Katlakalna folkloras kopa „Rāmupe”.

Aicinām arī Tevi un Tavus domubiedrus nepalikt malā un pievienoties! Šogad Bluķa vakara galvenā ievirze būs saistīta ar bungām un bungošanu. Bungas ir sens rituālais instruments, ar kuras skaņām dziedēja cilvēkus, paziņoja svarīgus notikumus, cīnījās pret ienaidnieku, svinēja svētkus. Šogad Bluķa vakarā ar bungu skaņām kliedēsim tumsu un ienaidu, iesim saulei līdzi tās gadskārtu gājumā!

Svētkus atbalsta Rīgas dome. Organizē Latvijas Folkloras biedrība.

Foto: publicitāte

TOP Komentāri

avatar