Rimi atsakās no sprostu olu tirdzniecības

Mazumtirdzniecības tīkls Rimi Baltic savā tīmekļa vietnē izvietojis paziņojumu par apņemšanos līdz 2025. gadam pārtraukt sprostos dētu olu tirdzniecību Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Šāds lēmums pieņemts, uzņēmumam virzoties uz aizvien ilgtspējīgāku tirdzniecību.
“Pieaugot pircēju un uzņēmumu izpratnei par atbildīgu rīcību, arī tirgus virzās uz aizvien ilgtspējīgāku tirdzniecību,” pausts Rimi paziņojumā. “Rimi ir izvirzījis mērķi no 2025. gada pārdot tikai ārpus sprostiem turētu dējējvistu olas. Mēs apņemamies informēt pircējus un uzlabot sadarbību ar piegādātājiem, lai līdz 2025. gadam sasniegtu savu mērķi.”
“Mēs apsveicam Rimi vēsturisko lēmumu atteikties no sprostos dētām olām, kas ir inovatīvs solis Latvijā un parāda Rimi kā mūsdienīgu un sociāli atbildīgu Eiropeisku uzņēmumu,” saka biedrības “Dzīvnieku brīvība” vadītājs Aivars Andersons “Ar šo lēmumu Rimi uzstāda jaunu kvalitātes un dzīvnieku labturības latiņu Latvijā, kas veicinās arī citu tirgus dalībnieku attīstību šai virzienā.”
Rimi jaunā politika palīdzēs reformēt dažas no viszemākās labturības industriālās lopkopības praksēm. Šobrīd virs 85% dējējvistu mīt sprostos, kur vienam dzīvniekam atvēlēta A4 izmēra lapas būra platība. Šīs vistas nevar pat izplest savus spārnus un cieš no ievainojumiem un izkropļojumiem, kas rodas no būtiskajiem dzīves telpas ierobežojumiem sprostu sistēmās.
Rimi Latvia ir viens no vadošajiem mazumtirgotājiem ar vairāk 120 veikaliem Latvijā. Rimi Latvia 2016. gadā strādājis ar 830 miljonu eiro lielu apgrozījumu, bet tā peļņa pārsniegusi 32 miljonus eiro.
Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar