Rīgas teritorijās tiks ierobežots politisko reklāmu maksimālais lielums

Ierobežojums būs spēkā Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijā, Mežaparka teritorijā, vēsturiskās apbūves teritorijā – Ķīpsalā, Āgenskalnā, Bolderājā, Dzegužkalnā, Maskavas priekšpilsētā, Sarkandaugavā, Teikā, Torņakalnā, Vecāķos, Vecmīlgrāvī, Čiekurkalnā, Pleskodālē, kā arī Jaunmīlgrāvī un Vecdaugavā.

 

Līdz šim minētajās vietās priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana bija vispār aizliegta. Tā kā stājušies spēkā grozījumi Reklāmas likumā, kas šo aizliegumu vairs neļauj piemērot, pašvaldība var tikai paredzēt reklāmas izmēru, veidu, gaismas un skaņas efektu ierobežojumus atbilstoši videi, ēku un būvju arhitektūrai.

 

Rīgas pilsētas būvvalde uzskata, ka aģitācijas materiālu izvietošanas laukuma ierobežošana nodrošinās harmoniski attīstītu pilsētvidi, lai reklāmas nedominētu pār arhitektūru, nekļūtu pārāk „agresīvas”, bet neliegtu personām iespēju likumā noteiktajā kārtībā sevi reklamēt.

 

Ņemot vērā Rīgas vēsturiskā centra, tā aizsardzības zonas teritorijās, valsts nozīmes apbūves teritorijās esošo specifisko būvju arhitektūru, lielformāta priekšvēlēšanu aģitācijas materiāli ir pārlieku uzbāzīgi, tādēļ sabiedrībai lielformāts neapzināti un mākslīgi liek uztvert reklāmu, radot piespiedu kārtas ietekmi. Savukārt neliela formāta reklāmas stendi ir raksturīgi reklāmas objekti pilsētā, kas dominē un ir paredzēti īslaicīgu kampaņu izvietošanai, nav uzbāzīgi, un priekšvēlēšanu aģitācijas materiāli tajos radītu harmonisku pilsētvidi, un sabiedrības uztvere būtu izvēles kārtā, norāda Rīgas pilsētas būvvalde.

 

Pieņemtie grozījumi saistošajos noteikumos mēneša laikā būs jāizvērtē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai un tie stāsies spēkā nākamajā dienā pēc publicēšanas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”.

 

Foto: rotbergs.wordpress.com

TOP Komentāri

avatar