Rīgas skolās vairs nebūs mācību divās maiņās

Rīgas Franču licejs 2018./2019. mācību gadā sāks darboties divās ēkās, kas ļaus mācību procesu visiem skolēniem nodrošināt vienā maiņā. 1.-6. klašu skolēni mācīsies Mēness ielā 8, bet 7.-12. klašu skolēni atgriezīsies savā vēsturiskajā ēkā Krišjāņa Valdemāra ielā 48, kas pilnībā pārbūvēta. Līdz ar to nevienā Rīgas skolā vairs nebūs otrās maiņas, lai gan dažās skolās, kur ir liels skolēnu skaits, pirmās mācību stundas sākums atsevišķām klasēm var būt atšķirīgs.

Atjaunoto Rīgas Franču liceja ēku pirmdien, 27. augustā, apskatīja Rīgas domes un atbildīgo departamentu vadība un Francijas kultūras centra direktors Žils Bonviāls (Gilles Bonnevialle). Pēc telpu apskates notika preses konference, kurā tika sniegta plašāka informācija par aktualitātēm 2018./2019. mācību gadā.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs pēc liceja apskates atzīmēja: „Mēs esam saveduši kārtībā vēl vienu vēsturisku ēku, likvidējuši otro maiņu Rīgas Franču licejā un, realizējot šo projektu, esam ļoti labi un efektīvi sadarbojušies ar Latvijas Universitāti, kurai šeit kādreiz atradās Ķīmijas fakultāte, kas pārcēlās uz jaunām telpām.” N. Ušakovs pastāstīja, ka tiks pilnveidotas arī sociālās programmas. Jau ar jaunā mācību gada sākumu brīvpusdienas tiks nodrošinātas arī visiem 10.-12. klašu skolēniem, bet ar nākamā gada 1. janvāri brīvpusdienas būs visiem bērnudārzu audzēkņiem.

„Rīgas Franču liceja renovācija tika īstenota ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu, un tas ir viens no pirmajiem projektiem, kas ir pabeigts. Izmantojot Eiropas fonda līdzekļus, mēs turpinām darbu pie Rīgas Angļu ģimnāzijas piebūves, tiks celtas jaunas piebūves arī Rīgas Klasiskajai ģimnāzijai un Rīgas Zolitūdes ģimnāzijai,” pastāstīja Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks.

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs preses konferencē informēja, ka dažāda veida remontdarbi šogad veikti 83 skolās un 67 bērnudārzos. Kopumā tajos ieguldīti aptuveni 34,9 miljoni eiro.

„Mēs turpināsim darbu pie Rīgas iestāžu tīkla sakārtošanas un pilnveidošanas. Šobrīd vērojams aizvien lielāks pieprasījums pēc bibliotēkām, ir nepieciešams arī izveidot jaunas filiāles Nevalstisko organizāciju namam. Izglītības jomā liels izaicinājums būs pakāpeniska pāreja uz mācībām latviešu valodā. Lai to sekmīgi īstenotu, ir nepieciešams īstenot papildu pasākumus, piemēram, ieviest skolotāju palīgus. Nopietns izaicinājums ir arī kompetenču pieejā balstītais vispārējās izglītības saturs, tomēr ir jābūt pilnīgai skaidrībai, kāds tas būs, ir jāsagatavo pedagogi, un tikai tad bērniem šī jaunā pieeja būs ieguvums,” dažus no jaunajā mācību gadā darāmajiem darbiem nosauca Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane.

Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) direktors Guntis Helmanis pastāstīja, ka jaunajā mācību gadā Rīgā darbosies tikpat daudz izglītības iestāžu kā iepriekš, proti, 114 vispārējās izglītības iestādes, 150 bērnudārzi, 11 sporta skolas, 13 bērnu un jauniešu interešu centri, 9 mākslas un mūzikas skolas. Viņš sacīja, ka arī skolēnu skaita ziņā būtisku izmaiņu nav. Pozitīvi ir tas, ka pieaug 7.,8. un 9. klašu skolēnu skaits, kas nozīmē to, ka vidusskolas nākotnē kļūs piepildītākas. Vēl viena laba ziņa ir tā, ka pirms jaunā mācību gada Rīgas izglītības iestādes ir saņēmušās vairāk nekā 1300 jaunus datorus.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar