“Rīgas siltums” pārsniedz grandiozu 1 000 000 MWh slieksni

AS „RĪGAS SILTUMS” valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis: „Uzņēmums mērķtiecīgi virzas uz enerģētisko diversifikāciju, siltumenerģijas un elektroenerģijas ražošanā vairāk izmantojot Latvijas teritorijā iegūtos atjaunojamos energoresursus – koksnes šķeldu.

Kopš 1996.gada, kad siltumcentrālē „Daugavgrīva” siltumenerģiju sāka ražot izmantojot biokurināmo, atjaunojamo energoresursu īpatsvars uzņēmuma kurināmā bilancē pieaudzis no 2,4% līdz vairāk kā 20%.”

AS „RĪGAS SILTUMS” ir lielākais siltumapgādes uzņēmums Latvijā un Baltijas valstīs, kas nepārtraukti ražošanas procesā izmanto jaunākās un modernākās tehnoloģijas. Vērienīgākos biokurināmā modernizācijas un ražošanas attīstības projektus var minēt 2004.gadā, kad siltumcentrālē „Daugavgrīva” darbu uzsācis tvaika turbīnas koģenerācijas bloks. 2010.gadā siltumcentrālē „Vecmīlgrāvis” uzstādīti biokurināmā katli ar siltuma jaudu 2×7 MW. 2013.gadā nodots ekspluatācijā biokurināmā koģenerācijas energobloks siltumcentrālē „Ziepniekkalns” ar siltuma jaudu līdz 22 MW un elektrisko jaudu līdz 4 MW. 2013.gadā izbūvēta arī jauna biokurināmā ūdenssildāmā katlumāja siltumcentrālē „Zasulauks” ar siltuma jaudu līdz 24 MW. 

AS „RĪGAS SILTUMS” valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis: „Pateicoties pārdomātiem modernizācijas un attīstības projektiem, biokurināmo uzstādītās siltumjaudas par pēdējiem 10 gadiem palielinājās no 7,5 MW līdz 71,6 MW.

Uzstādot jaunas tehnoloģijas biokurināmā iekārtām, lietderības koeficients ražojot siltumenerģiju un elektroenerģiju ir palielinājies no 73% 1996.gadā līdz 99% šodien. Palielinot atjaunojamo energoresursu izmantošanu, tika samazināts siltumenerģijas tarifs par 3%, kas atvieglo rīdzinieku maksājumus par siltumu.”

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar