Rīgas Pašvaldības policijai XXIII gadadiena

Iedzīvotāju uzticība pašvaldības policijai aug, un pieaug arī policijā saņemto izsaukumu skaits, kas 2003.gadā bija 28 687, bet, salīdzinoši ar 2012.gadu – 50 510 izsaukumi. Pērn par dažādu noziedzīgu nodarījumu veikšanu tika aizturētas 13 966 personas, no kurām 453 bija izsludinātas policijas aktīvā meklēšanā.

Paplašinoties Rīgas Pašvaldības policijas pienākumu un atbildības laukam, pašvaldības policija ir uzsākusi patrulēšanu pie visām pašvaldības mācību iestādēm un to piegulošajās teritorijās, tādējādi būtiski uzlabojot sabiedrisko kārtību mācību iestāžu apkārtnē.

2009.gadā pašvaldības policijā tika izveidota Tūrisma policijas nodaļa, kurā strādājošie darbinieki, pārzinot vairākas svešvalodas, nodrošina sabiedrisko kārtību visā pilsētā un nepieciešamības gadījumā atbalstu un palīdzību sniedz kā tūristiem, tā vietējiem iedzīvotājiem.

Lai pastiprinātu likuma sargu klātbūtni pilsētas mikrorajonos, 2012.gadā pašvaldības policijai piešķirti papildu līdzekļi intensīvākai patrulēšanai ne tikai pilsētas centrā, bet arī mikrorajonos.

Ik gadu tiek paplašināta pašvaldības policijas pārziņā esošā Videonovērošanas centra darbība, sistēmā iekļaujot arī teritorijas ārpus pilsētas centrālās daļas. Šobrīd Video novērošanas kameras ir uzstādītas 67 publiskās vietās un ar tām ik gadu tiek fiksēti no 1,5 līdz vairāk kā 2 tūkstošiem likumpārkāpumu, kas saistīti ar sabiedriskās kārtības un miera traucēšanu, personu un viņu īpašuma apdraudējumu.

Aktīvu darbu atpūtnieku drošības un sabiedriskās kārtības uzraudzīšanā veic RPP Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes darbinieki. Šobrīd pašvaldības policijas glābēji strādā jau sešās pilsētas oficiālajās peldvietās un atpūtas vietās – Vecāķos, Vakarbuļļos, Daugavgrīvā, Bābelītes ezerā, Lucavsalā un Ķīšezerā un RPP pārraudzībā esošajās pilsētas peldvietās kopš 2003.gada nav noslīcis neviens cilvēks.

Būtisku darbu bērnu un jauniešu izglītošanā ar drošības un kārtības jautājumiem saistītajās tēmās veic RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki. RPP organizētās izglītojošās lekcijas Rīgas izglītības iestādēs notiek regulāri, gadā tie ir vairāk kā 1448 izglītojošie pasākumi mācību iestādēs, turklāt vidēji divas – trīs reizes mēnesīpašvaldības policija piedalās plašos publiskos pasākumos, kur viena pasākuma laikā RPP informatīvo stendu apmeklē vidēji 200 – 300 apmeklētāji. Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļā „strādā” ar RPP talismans – policijas palīgs un bērnu draugs suns Rotto.

TOP Komentāri

avatar