Rīgas izglītības iestādēs plāno likvidēt otrās maiņas apmācību

Tādejādi samazināsies skolēnu skaits, kas mācās skolas galvenajā ēkā. Tam visam būs arī lieliska pievienotā vērtība – skolēniem mācību process notiks  modernās telpās ar jaunām mēbelēm un aprīkojumu.

Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā šobrīd A korpusa 4. stāvā norit vienkāršotās atjaunošanas pirmās kārtas remontdarbi. Tiek veikti iekštelpu pārplānošanas darbi, tiek uzstādīti jauni durvju bloki. Ierīko automātiskās ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēmu. Renovē iekšējās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas. Renovētās telpas aprīko ar jaunām mēbelēm un iekārtām. Plānots renovēt arī galeriju starp B un C korpusiem. Savukārt C korpusā, mazajā peldbaseina telpās, renovēs ventilācijas sistēmu. Šobrīd ir izpildīti apmēram 30% no ieplānotajiem darbiem.

„Rīgas Centra Humanitārās vidusskolas sākumskolas izvietošanai šobrīd tiek renovēta ēka Kr.Barona ielā 116. Būvdarbu laikā tiek pārplānotas visas iekštelpas, renovēta iekšējā elektroinstalācijas, izbūvēta apsardzes un datortīklu sistēmas. Tiks renovētas iekšējā ūdensapgādes un kanalizācijas sistēma, kā arī ventilācijas sistēma sporta zālē un tās ģērbtuvēs. Renovētās telpas tiks aprīkotas ar mēbelēm un izglītības procesam nepieciešamām iekārtām. Šobrīd ir pabeigti jau 80% no visiem celtniecības darbiem,” informē Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs.

Pēc vidusskolu remontdarbu apsekošanas J.G.Herdera Rīgas Grīziņkalna vidusskolas fizisko aktivitāšu sporta laukumā (Lauku ielā 9) notika diskusija par modernā interjera risinājumiem Rīgas  izglītības iestādēs un to fasādēs.

Rīgas dome

TOP Komentāri

avatar