Rīgas domes priekšsēdētājs uzņem Tatarstānas delegāciju un atklāj Pirmo Eiropas Sabantuju

Tikšanās laikā tika apspriestas sadarbības iespējas ekonomikas un kultūras jomā. Tatarstānas pārstāvjus īpaši interesē sadarbība ar Rīgas ostu, kuru pirms tikšanās domē apmeklēja Tatarstānas delegācija.

Pēc tikšanās Rīgas domes priekšsēdētājs kopā ar viesiem  kājām cauri Vecrīgai devās uz Vērmanes dārzu, kur  kopā ar Tatarstānas Republikas  Valsts padomes priekšsēdētāju, izsējot simboliskas graudus saujas, atklāja Pirmo  Eiropas Sabantuju.

Sabantujs ir tatāru un baškīru tautas svētki, kurus svin beidzoties pavasara sējas darbiem, un tie šīm tautām ir vieni no lielākajiem nacionālajiem svētkiem gadā, ko Latvijā dzīvojošie tatāri svinēšanas plašuma ziņā salīdzina ar mūsu Līgo svētkiem.

„Esmu gandarīts, ka  Eiropas 2014.gada  kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros tieši Rīga ir kļuvusi par pilsētu, kur notiek šie jautrie un krāšņie tautas svētki – Pirmais Eiropas Sabantujs. Rīgā  ir labas  iespējas attīstīties visu nacionalitāšu tautas kultūrai, un  Pirmais Eiropas Sabantujs, kurā piedalās tatāri un baškīri no visas Eiropas, tam ir spilgts apliecinājums,” sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs.

Pirmajā Eiropas Sabantujā  Rīgā piedalījās tatāru un baškīru pārstāvji no vairākām Eiropas valstīm –  Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Vācijas, Čehijas un Lielbritānijas. Sabantuja rīkotāji ir Latvijas tatāru un baškīru kultūras biedrība „Čišma” un Eiropas tatāru jauniešu apvienība (http://www.tatarlar-europe.eu).

Pasākums tika organizēts  „Rīga – 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsēta”  programmas ietvaros.

Sabantuja svētkos Vērmanes dārza apmeklētājus priecēja tatāru un baškīru dziesmas un dejas, tatāru nacionālā cīņas sporta „Koreš” sacensības un paraugdemonstrējumi, un tautas spēles. Apmeklētāji varēja nobaudīt nacionālos tatāru ēdienus, piedalīties dažādos konkursos un veiklības sacensībās, kurās tika iesaistīts arī Rīgas mērs N.Ušakovs.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar