Rīgas dome aizliedz biedrības „Rodina” gājienu

Rīgas pašvaldība izsniegusi atļauju biedrībai „9.maijs.lv” 8. un 9. maijā laukumā pie Uzvaras pieminekļa rīkot publiskus pasākumus, lai pieminētu Otrā pasaules kara upurus un atzīmētu fašisma sagrāves gadadienu.

 

Ņemot vērā Drošības policijas (DP) rekomendācijas, pašvaldība aizliegusi biedrības „Rodina” 9. maijā plānoto „Latvijas krievu gājienu” no Strēlnieku laukuma līdz Uzvaras parkam. Lēmumu par aizliegumu šodien pieņēma Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs pēc tikšanās ar gājiena organizatoriem, Valsts policijas un DP pārstāvjiem.

 

Pilsētas izpilddirektors saņēmis DP vēstuli, kurā norādīts, ka pasākuma laikā pastāv augsti sabiedriskās kārtības un drošības apdraudējuma riski un ka biedrības „Rodina” gājiena organizatori nespēs nodrošināt kārtības uzturēšanu pasākuma laikā. Tādēļ DP aicina pašvaldību aizliegt minēto pasākumu.

 

DP uzskata, ka „Rodina” aktivitātes un darbība ir vērsta uz sabiedrības šķelšanu, ideoloģisko domstarpību, etniskās spriedzes un neiecietības veicināšanu Latvijas sabiedrībā, savukārt gājiena dalībnieku vidū varot atrasties uz konfrontācijas izraisīšanu orientētas personas (plašāk ar DP argumentāciju var iepazīties pielikumā).

 

Motivēts aizliegums kā administratīvs akts biedrībai „Rodina”  tiks izsniegts šīs dienas laikā.

 

TOP Komentāri

avatar