Rīgas dārzos un parkos zied desmitiem tūkstošu tulpju

SIA „Rīgas meži” daļas „Rīgas dārzi un parki” apstādījumu un pasākumu plānošanas speciāliste Laine Treidena norāda, ka diemžēl pēc siltā un garā rudens perioda, iestājoties bargam kailsalam 2013.gada nogalē, daļa puķu sīpolu nepārziemoja un šā gada pavasarī neuzziedēja, taču tas neattur „Rīgas mežu” dārzniekus no apņēmības turpināt iesākto pilsētas izdaiļošanu. „Ar Holandes dārziem konkurēt vēl nevaram, jo pie mums ir ievērojami vēsāks klimats, un tulpju kvalitāte līdz ar to arī ir mazliet cita. Tajā paša laikā, par spīti kailsalam un nelabvēlīgiem laika apstākļiem, tulpes uzziedējušas ļoti skaistas. Šādā apjomā un krāšņumā Rīgā pirmo reizi!”

Visplašākie un krāšņākie tulpju stādījumi apskatāmi Vecrīgā skvērā pie Pēterbaznīcas 240 m2 platībā (Triumfa tulpes Helmar, Escape, Jan van Nes ), Esplanādes apstādījumos 150 m2 platībā (Triumfa tulpes Mix dzeltena, sārta, violeta), kā arī Vērmanes dārzā pie K.Barona pieminekļa 37 m2 platībā (Triumfa tulpes Ronaldo, lilijziedu tulpes Holland Chic).

Kopējais 2013.gada rudenī Rīgas dārzos un parkos iestādīto puķu sīpolu – tulpju, krokusu, muskaru, fritilāriju un narcišu – skaits ir 33140 sīpolu. Tulpju sīpoli ir piegādāti no Holandes.

 

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar