Rīgā uzstāda 10 kaķu mājiņas

Pateicoties Borisa un Ināras Teterevu fonda dāvinājumam un iedzīvotāju ziedojumiem, biedrība “DzīvniekuSOS” projekta “Pilsētas kaķu dzīve: Droša pajumte” ietvaros Rīgā novembra nogalē uzstādīja 10 kaķu mājiņas.

Mājiņas sadarbībā ar ielas kaķu aprūpētājiem izvietotas vietās, kur mīt par Rīgas Domes, biedrības “DzīvniekuSOS” un iedzīvotāju līdzekļiem sterilizētu ielas kaķu kolonijas – Veldres ezera krastā Juglā, Grīvas ielā, Spilves ielā, Kurzemes prospektā, Artilērijas ielā, Strauta ielā un Varavīksnes gatvē. Pirms tam mājiņu izvietošana tiek saskaņota ar namu apsaimniekotājiem, zemes īpašniekiem un citām iesaistītajām pusēm, lai panāktu pozitīvu attieksmi, skaidrotu mājiņu nepieciešamību un novērstu to nopostīšanu.

Uzstādot kaķu mājiņas, biedrība cer mazināt problēmu, ko rada pagrabu noslēgšana daudzdzīvokļu mājās, kā rezultātā kaķi, kuru sterilizēšanā ieguldīti biedrības, Rīgas domes un iedzīvotāju līdzekļi, paliek bez pajumtes un iet bojā. Pēdējo divu gadu laikā, vēršoties plašumā daudzdzīvokļu māju siltināšanas un vides sakārtošanas projektiem, aizvien biežāk tiek slēgti māju pagrabi un nojaukti šķūnīši un citi grausti, kas iepriekš kalpoja par bezpajumtes kaķu patvēruma vietu. Īpaši aktuāla šī problēma ir Rīgas mikrorajonos, piemēram, Ķengaragā, Purvciemā, Juglā un Ziepniekkalnā.

Uzstādot kaķu mājiņas, biedrība arī vēlas sakārtot pilsētvidi, veidojot koptas un labiekārtotas kaķu uzturēšanās vietas, mazinot nehigiēnisku un stihisku barošanas vietu veidošanos pie daudzdzīvokļu mājām, pret ko pamatoti iebilst daudzi iedzīvotāji.

Foto: publicitātes

TOP Komentāri

avatar