Rīgā līgos Krastmalā un Dzegužkalnā

Līgo noskaņas Krastmalā varēs baudīt, darbojoties Pušķošanās un Rotaļu sētā, kur apmeklētāji aicināti pīt vainagus, iesaistīties tradicionālās tautas rotaļās, jautrās un lustīgās atrakcijās. Vakara sētā līgotājus gaidīs folkloras kopa, etnogrgrupa un Rīgas Danču klubs. Savukārt Nakts sētā būs skatāms horeogrāfisks uzvedums “Īsa bija Jāņu nakts”, Latvijas teātru aktieru koncerts “No Jāņiem līdz Jāņiem”, kā arī Raimonda Paula koncertprogramma “Tā līgo Latvijā”. Rīta sētā svinību apmeklētāji varēs dzirdēt jauno, populāro skatuves mākslinieku un dīdžeju uzstāšanos. Jāņu gardumu un spirdzinājumu sēta atvērta jau no plkst. 17.00 līdz pat plkst. 4.30.

Dzegužkalnā apmeklētājiem būs iespēja ieskandināt svinības kopā ar Jāņu māti un Jāņu tēvu, skandēt dziesmas un dancot, kā arī apgūt Jāņu tradīcijas. Dzegužkalnā iedzīvotāji varēs piedalīties Jāņuguns iedegšanas rituālā, Jāņu godināšanā, Līgo nakts tumsas kliedēšanā un saullēkta sagaidīšanā.

Gatavojoties svinībām, Rīga ietērpta svētku rotā – Vasaras saulgriežos pilsētas noformējumu veido latviešu tautas tradīciju un etnogrāfijas mantojumā balstīti autordarbi. Svētku noformējuma grafiskais koncepts ar burtiem LĪGO veidots latviešu etnogrāfisko izšuvumu stilā. Ņemot vērā, ka Līgo svētki tiek svinēti visu diennakti un galvenais notikums ir Līgo nakts svinēšana un saullēkta sagaidīšana, ir radīti divi plakātu krāsu risinājumi – “Diena” ar baltu fonu un “Nakts” – ar melnu fonu, kuri pilsētvidē viens otru jēdzieniski papildina. Plakāta autors ir Egils Mednis. Svētku noformējumam tiks izmantotas arī atbilstošas noskaņas karoglentes, vides objekti “Svētku kuģi” pilsētas kanālā, “Lielais svētku vainags”, “Rīgas vainagi” kā svētku rota pie pilsētas robežām, vides objekti “Jāņi” un “Līgotāji”, kā arī jau iedzīvotāju un pilsētas tūristu atsaucību guvušais “Ganu ceļš” – autortehnikā veidots “govju ganāmpulks”.

23. un 24. jūnijā sabiedriskai transports Rīgā bez maksas.

 

Foto: granats.lv

TOP Komentāri

avatar